Λόγω άγχους, δεν μπορώ να λειτουργήσω στο σεξ. Τι να κάνω;

Θα ήθελα να μάθω σε ποιον ειδικό πρέπει να αναφερθώ για το παρακάτω πρόβλημα (έχω επισκεφθεί τον ανδρολόγο μου αλλά κρίνει πως είμαι απολυτά υγιής και είναι λόγω άγχους): Τους τελευταίους μήνες δεν μπορώ να κάνω σεξ… Δεν μπορώ να λειτουργήσω με τίποτα και αν το κάνω χάνω την στύση μου πολύ γρήγορα, το άγχος με έχει χτυπήσει στο χειρότερο σημείο… Τι να κάνω;

Στο ερώτημά σας απαντά ο Ζήσης Παπαθανασίου, Επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας – ανδρολόγος, διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η έννοια της απόλυτης υγείας περιλαμβάνει τη σωματική υγεία αφενός και την ψυχολογική υγεία αφετέρου. Θα πρέπει κανείς να συμπεράνει από τα λεγόμενά σας ότι το αίτιο διαταραχής της στύσης είναι ψυχολογικό. Να σημειώσουμε επίσης ότι η απώλεια στύσης λίγο πριν ή κατά τη διάρκεια της επαφής παραπέμπει εννέα στις δέκα φορές σε πρόβλημα ψυχολογικό. Η αντιμετώπιση του προβλήματος γίνεται με ψυχολογική θεραπεία, με φάρμακα για τη στύση και με συνδυασμό των δύο προηγούμενων. Η επιλογή της θεραπευτικής μεθόδου απαιτεί περισσότερες πληροφορίες για εσάς που δυστυχώς δεν υπάρχουν στο ερωτημά σας. Μπορείτε να επισκεφθείτε το Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο και να συζητήσετε το θέμα σας με ειδικό σεξολόγο.

 

Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο

Τηλ. 210 7233102 – 210 7294065

Email: [email protected]

Σχετικά άρθρα