Γεωργιάδης: Έχουμε δύο αιχμαλώτους στην Τουρκία – Δεν φοβόμαστε Ερντογάν

«Τόσες μέρες συζητάμε τι έχουν τα κινητά των Ελλήνων… Η Τουρκία δεν μπορεί να βρει τι έχουν; Πρόκειται για διενέργεια ψυχολογικών επιχειρήσεων έναντι του λαού, της κυβερνήσεως, της Ευρώπης»
Για αιχμαλώτους στην Τουρκία, και για πολιτικό εκβιασμό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στους δύο έλληνες στρατιωτικούς.

Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, η σημερινή εθνική επέτειος έχει εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα, καθώς έχουμε δύο αιχμαλώτους στην Τουρκία τους οποίους ο Ερντογάν χρησιμοποιεί για να εκβιάσει πολιτικά την Ελλάδα.
«Τόσες μέρες συζητάμε τι έχουν τα κινητά των Ελλήνων… Η Τουρκία δεν μπορεί να βρει τι έχουν; Πρόκειται για διενέργεια ψυχολογικών επιχειρήσεων έναντι του λαού, της κυβερνήσεως, της Ευρώπης» επισήμανε.

«Μετά και τη χθεσινή δήλωση του Ερντογάν ότι ‘’θα σκοτωθούμε και θα σκοτώσουμε και άλλους’’ για τη μεγάλη Τουρκία είναι απολύτως βέβαιον ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει επίπεδο επί τα χείρω… Ποιος άλλος τα λέει αυτά;» εκτίμησε ο κ. Γεωργιάδης.

Δήλωσε ακόμα ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας είχε πει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα μειώσει τους εξοπλισμούς και όταν ρωτήθηκε για την Τουρκία είχε πει «θα το ρισκάρουμε». «Τους ενοχλούσαν και οι παρελάσεις… Τώρα συνειδητοποίησαν ότι όσα λέγανε ήταν ένα κάρο ανοησίες όταν έχουμε μπροστά μας τον Ερντογάν και τους αιχμαλώτους στην Τουρκία…» τόνισε.

«Δεν θα μας κάμψει ο Ερντογάν, δε θέλουμε πόλεμο με την Τουρκία, αλλά δεν φοβόμαστε κύριε Ερντογάν, ανησυχούμε, δεν εφησυχάζουμε» επισήμανε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Ανέφερε ακόμα ότι η Ελλάδα είναι διασπασμένη σε μια κρίσιμη συγκυρία λόγω του Τσίπρα «και της παρέας του».

Σημείωσε ακόμα ότι ο πρόεδρος της ΝΔ βρίσκεται στην Ορεστιάδα για να στείλει μήνυμα και να συμπαρασταθεί στις οικογένειες των δύο στρατιωτικών που είναι αιχμάλωτοι.

«Πήγε στο Κατάρ ο Μητσοτάκης, το Κατάρ μπορεί να επηρεάσει την Τουρκία, Κατάρ και Τουρκία είναι εις σάρκα μιαν, ούτε η Μέρκελ μπορεί να επηρεάσει την Τουρκία ούτε κανένας άλλος» σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Για το ονοματολογικό ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε σκωπτικά «χαιρετίζω τη στροφή του Τσίπρα προς τις θέσεις Μητσοτάκη για αλλαγή του συντάγματος των Σκοπίων». «Χωρίς αλλαγή συντάγματος, οτιδήποτε άλλο παρέλκει. Εμείς δεν θέλουμε το όνομα ‘’Μακεδονία’’, αυτός το θέλει» υπογράμμισε μάλιστα.

«Είναι το ζήτημα του ονόματος της Μακεδονίας μας ζήτημα για αστειάκια; Το κρύο αστείο Τσίπρα στη Σκοπιανή δημοσιογράφο (ότι του χρόνου στις Βρυξέλλες τη θέλει να εκπροσωπεί τη «Gorna Makedonija») δείχνει την απώλεια που έχει με την πραγματικότητα. Είναι δικό σου το όνομα για να το δώσεις ή του παππού σου; Δεν μπορεί ο Τσίπρας να κάνει αστειάκια με το Σκοπιανό» παρατήρησε.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο μείωσης του αφορολογήτου από το 2019, και όχι από το 2020, σχολίασε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχουν ψηφίσει ότι το ΔΝΤ, και όχι η κυβέρνηση, αποφασίζει για το αφορολόγητο. «Ο Τσίπρας και όχι η τρόικα πηρέ τα λεφτά από τους συνταξιούχους» ανέφερε δε ο κ. Γεωργιάδης, επικρίνοντας την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Πηγή: protothema.gr

Σχετικά άρθρα