Ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο, κατάλληλο τόσο για μεσημεριανό όσο και για βραδινό: σαλάτα με ζυμαρικά και κοτόπουλο.
Υλικά
- 3 στήθη κοτόπουλο κομμένα σε κάθετες φέτες πάχους 3 εκ.
- λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
- πολλά φρέσκα μυρωδικά για το σοτάρισμα του κοτόπουλου (βασιλικός, δυόσμος)
- 250 γρ. ζυμαρικά φιογκάκια
- 3 κ.σ. γιαούρτι
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 2 κ.σ. μέλι
- 2 κ.σ. worcestershire sauce
- φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 1 συσκευασία καλαμπόκι σε κονσέρβα
- λίγα μυρωδικά για τη σαλάτα
- ξύσμα από 2 λάιμ
- ¼ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
- αλάτι
- πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Λαδώνουμε, αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και προσθέτουμε τα μυρωδικά χοντροκομμένα όπως 10 φύλλα βασιλικού, 5 φύλλα δυόσμο και ξύσμα από 2 λάιμ.
- Τα αφήνουμε για 5 λεπτά να μαριναριστούν.
- Σε καυτό τηγάνι σοτάρουμε τα φιλέτα για 5 λεπτά από κάθε μεριά ή μέχρι να γίνουν μέχρι μέσα.
- Προς το τέλος ρίχνουμε και τα μυρωδικά για το σοτάρισμα.
- Αφήνουμε το κρέας σε ένα πιάτο σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
- Ενδιάμεσα έχουμε βάλει μπόλικο νερό να βράσει σε μία μέτρια κατσαρόλα, το αλατίζουμε καλά και προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Βράζουμε για όσο χρόνο ορίζει ο κατασκευαστής.
- Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε σε ένα μπολ αφού τα ραντίσουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ανακατέψουμε για να μην κολλήσουν.
- Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας όλα τα υλικά της (γιαούρτι, μουστάρδα, μέλι, σως Worcestershire, κρεμμυδάκι και χυμό από 2 λάιμ με ένα κουτάλι).
- Ανακατεύουμε τη σάλτσα με τα ζυμαρικά και το κοτόπουλο.
- Προσθέτουμε επιπλέον μυρωδικά και το καλαμπόκι και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.
Πηγή: akispetretzikis.com
Διαβάστε σχετικά άρθρα:
Λεμονάτο στήθος κοτόπουλου με ρίγανη και θυμάρι
Κοτόπουλο BBQ και γεμιστές ψητές πατάτες