ΗΠΑ: Σταθερό το ποσοστό ανεργίας τον Ιούνιο

Το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο στο 7,6% στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής των Ιούνιο, ενώ στην αμερικανική οικονομία προστέθηκαν 195.000 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα σήμερα το υπουργείο Εργασίας.

Η αύξηση της απασχόλησης ήταν μεγαλύτερη της αναμενόμενης τον Ιούνιο, ενώ τα δεδομένα που αφορούν την απασχόληση αναθεωρήθηκαν επί τα βελτίω για τους δύο προηγούμενους μήνες, δείχνοντας ότι η οικονομία σταθεροποιείται κι ανοίγοντας τον δρόμο προκειμένου η Fed, η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, να προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδίου της να αποκλιμακώσει την πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης για την τόνωση της οικονομίας με νομισματικά μέσα.

Το αμερικανικό κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα διαθέτει 85 δισεκ. δολάρια τον μήνα για την αγορά κρατικών ομολόγων, αλλά σύμφωνα με τον πρόεδρο της Fed Μπεν Μπερνάνκι το πρόγραμμα αυτό σχεδιάζεται σταδιακά να αποκλιμακωθεί και πιθανόν να τερματιστεί οριστικά στα μέσα του 2014.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο και σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, περισσότεροι άνθρωποι αναζήτησαν εργασία τον Ιούνιο, εξισορροπώντας τις περισσότερες διαθέσιμες θέσεις. Ακόμη, η κυβέρνηση αναθεώρησε τα στοιχεία για τον Απρίλιο και τον Μάιο, σημειώνοντας πως δημιουργήθηκαν 70.000 περισσότερες θέσεις εργασίας από όσες είχε καταγράψει προηγουμένως.

Σχετικά άρθρα