Μαζικές απελάσεις Ρώσων διπλωματών από 14 ευρωπαϊκές χώρες και ΗΠΑ

Την πρόθεση 14 χωρών της Ε.Ε. να απελάσουν Ρώσους διπλωμάτες, μετά τη δηλητηρίαση με νευροτοξικό παράγοντα του πρώην διπλού κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ. Στην απέλαση δεκάδων Ρώσων διπλωματών προχωρούν και οι ΗΠΑ.

Σε σύντομη δήλωση που έκανε ο επικεφαλής της ΕΕ απ’ τη Βάρνα, όπου διεξάγεται η σύνοδος ΕΕ – Τουρκίας, διευκρίνισε ότι αυτό θα γίνει σήμερα και πως έρχεται ως συνέπεια της δολοφονικής επίθεσης στο Σάλσμπερι της Βρετανίας. Επίσης δεν απέκλεισε τη λήψη επιπλέον μέτρων.

Η δήλωση αυτή του Τουσκ έρχεται στη συνέχεια της κοινής δήλωσης των Ευρωπαίων ηγετών, την περασμένη Πέμπτη, πως είναι εξαιρετικά πιθανό η Ρωσία να είναι υπεύθυνη για την επίθεση.

Νωρίτερα, Βερολίνο και Παρίσι εξέφρασαν την πρόθεσή τους να απελάσουν από τέσσερις Ρώσους διπλωμάτες.

Ήδη το Ηνωμένο Βασίλειο έχει δώσει εντολή να εγκαταλείψουν την χώρα σε 23 Ρώσους διπλωμάτες, ενώ και η ΕΕ έχει ανακαλέσει τον πρεσβευτή της στη Ρωσία.

Πηγή: news247.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X