Αρχική / Ειδικοί / Χριστίνα Μπούφαλη – Μπαβέλλα

Χριστίνα Μπούφαλη – Μπαβέλλα

Ούσα ακόμα έφηβη, ήξερα τι είναι αυτό που ήθελα να σπουδάσω και να ακολουθήσω στην ενήλικη ζωή μου. Το 2004, μπήκα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Ψυχολογίας, όπου και ολοκλήρωσα το πρώτο μου πτυχίο. Παράλληλα, δούλευα ως εθελόντρια ψυχολόγος σε ποικίλες δομές ψυχικής υγείας. Το 2011, ξεκίνησα την 4ετή εκπαίδευσή μου ως Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεύτρια, στην Ελληνική Εταιρία Υπαρξιακής Ψυχολογίας (Γίγνεσθαι).

Επέλεξα την υπαρξιακή προσέγγιση, επειδή εμπεριέχει την αέναη συζήτηση, την αυτογνωσία, την αίσθηση της ελευθερίας και την αποδοχή του άλλου.

Με συνεπήρε – και εξακολουθεί να το κάνει – η φαινομενολογική ερμηνευτική, όπου καλούμαστε να αφήσουμε εκτός συνεδρίας κάθε ερμηνεία, άποψη και προσωπική θέση, ώστε να είμαστε παρόντες και γεμάτοι περιέργεια, σαν να ακούμε για πρώτη φορά.

Κάθε συνάντησή μας με τον θεραπεύομενο, είναι μια καινούρια αρχή.

Ολοκληρώνοντας την εκπαίδευσή μου, εργάστηκα για 2 χρόνια σε δομές που επικεντρώνονται σε παιδιά και εφήβους. Παράλληλα, άρχισα να ασκώ και ιδιωτικά το επάγγελμα της Υπαρξιακής Ψυχοθεραπεύτριας.

Σημαντική εμπειρία έχω αποκομίσει και από τη συνεργασία μου, σε εθελοντική βάση, με διάφορες δομές. Η πιο πρόσφατη, είναι με το περιοδικό δρόμου «Σχεδία», παρέχοντας συμβουλευτική σε πωλητές του περιοδικού.

Τον Φεβρουάριο του 2018, ολοκλήρωσα το Μεταπτυχιακό μου δίπλωμα στη Θετική Ψυχολογία, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Κατά την εκπαίδευσή μου, συνέδεσα τον υπαρξισμό και το νόημα, με την ευδαιμονία και τη συλλογική ευημερία.

Φέτος, είμαι στην ευχάριστη θέση να βρίσκομαι στο δικό μου γραφείο, σε ένα όμορφο, γραφικό στενό δίπλα από την Ακρόπολη, όπου ο χρόνος σταματάει για λίγο και όλα είναι πιο όμορφα.

Χριστίνα Μπούφαλη-Μπαβέλλα
MSc, Ψυχολόγος – Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεύτρια
Μακρή 8, Ακρόπολη
Bavellaxristina@gmail.com
Facebook: Xριστίνα Μπούφαλη – Μπαβέλλα, MSc Ψυχολόγος – Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεύτρια
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6974439961

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X