Τα παιδιά έγιναν μικροί ρεπόρτερ στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ

“Φώτα, κάμερα, πάμε”! Τα φώτα του παλιού στούντιο που φιλοξενείται στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ ανάβουν και τα παιδιά, σε ρόλο ρεπόρτερ, κάνουν τη δική τους εκπομπή. Ένας μεγάλος εφευρέτης έχει τον κεντρικό ρόλο του καλεσμένου και τα υπόλοιπα παιδιά στο πάνελ τού κάνουν ερωτήσεις για τη ζωή του και το έργο του.

Πόσο δύσκολο είναι να κάνει κάποιος μια εκπομπή στην τηλεόραση; Για 5 λεπτά στον αέρα, τα παιδιά ετοιμάζουν το… πρόγραμμά τους μια ολόκληρη ώρα!

Η προετοιμασία γίνεται σε 3 στάδια και τα παιδιά χωρίζονται σε 3 ομάδες που δουλεύουν παράλληλα.

Πρώτα συλλέγουν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τους… καλεσμένους της εκπομπής, τον Μορς , τον Μαρκόνι και τον Μπελ.

Στη συνέχεια κάθε ομάδα επεξεργάζεται τις πληροφορίες που έχει συλλέξει και μοιράζουν μεταξύ τους ρόλους. Ένα παιδί σε κάθε ομάδα θα είναι ο καλεσμένος -ο Μορς, ο Μαρκόνι ή ο Μπελ- και τα υπόλοιπα θα του κάνουν ερωτήσεις! Κάθε ρεπόρτερ αναλαμβάνει να κάνει 1 ή περισσότερες ερωτήσεις.

Και η κρίσιμη στιγμή έφτασε! Η πρώτη ομάδα μπαίνει στο στούντιο! Βάζουν ρούχα από το βεστιάριο του στούντιο και κάνουν την τελευταία πρόβα πριν βγουν στον αέρα! Η εμψυχώτρια του όλου προγράμματος, η Filmmaker, Storytelling Consultant Αγάθη Δαρλάση, είναι η σκηνοθέτης πίσω από τις κάμερες που δίνει το σήμα για να αρχίσει και να κλείσει η εκπομπή. Η εκπομπή καταγράφεται και θα βγει πραγματικά στον αέρα στο site του Μουσείου! Κάθε ομάδα που ολοκληρώνει την εκπομπή της, μπορεί να παρακολουθήσει την εκπομπή της  επόμενης ομάδας πίσω από τις κάμερες!  Οι ρόλοι αλλάζουν και οι ρεπόρτερ γίνονται κάμεραμαν. Η «δράση» συνεχίζεται….

Μια μικρή γεύση από τη δουλειά των παιδιών μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=wECpCEzeJ7w&feature=youtu.be

Τίποτα δεν έχει αλλάξει από τα μηχανήματα του παλιού στούντιο, οι κάμερες και το control-room, λειτουργούν σαν να μην πέρασε μια μέρα, όπως τότε που φιλοξενούσε εκπομπές, στα τέλη της δεκαετίας του 1960! Όπως και σήμερα, τα φώτα σβήνουν, οι μικροί ρεπόρτερ αποχωρούν από το μουσείο ενθουσιασμένοι και ανυπομονούν να ξαναζήσουν τέτοιες παρόμοιες ξεχωριστές μουσειακές εμπειρίες!

Περισσότερες πληροφορίες για το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ και τα εκπαιδευτικά του προγράμματα μπορείτε να βρείτε εδώ.

Σχετικά άρθρα