Τα πρώτα παπούτσια του μωρού σου: όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Πάσχα. Είναι η… κλασική περίοδος για να αγοράσεις παπούτσια. Ειδικά αν είσαι νονός ή νονά, έπρεπε να έχεις ήδη αρχίσει να ψάχνεις. Αν είναι το πρώτο σου βαπτιστήρι και τα πρώτα του κανονικά παπουτσάκια -πέρα από τα αγκαλιάς- τότε πρέπει να το ψάξεις ακόμα περισσότερο. Φυσικά πρέπει οπωσδήποτε να πάτε να τα αγοράσετε μαζί για να μπορέσεις να του τα δοκιμάσεις.

Τι πρέπει να προσέξεις στα πρώτα του παπούτσια

Βρες το ακριβές νούμερο για το μικρό του ποδαράκι

Τα παιδιά αρχίζουν να στέκονται όρθια και να προσπαθούν να περπατήσουν γύρω στους 9 μήνες ενώ η διαδικασία του περπατήματος διαρκεί πολύ περισσότερους μήνες μετά τα πρώτα βηματάκια και φτάνει σχεδόν στα 2 το παιδί για να περπατάει σταθερά. Σε όλο αυτό το διάστημα τα σωστά και σταθερά παπούτσια παίζουν μεγάλο ρόλο. Μην αγοράσετε τα πρώτα του παπούτσια με τη λογική ότι θα μεγαλώσει το πόδι του! Μπορεί να τα φορέσει ελάχιστα αλλά πρέπει να ναι στα μέτρα του…

Αυτό φυσικά πρέπει να το ακολουθείς πιστά τα πρώτα χρόνια της ανάπτυξής του, ούτως ώστε να μπορέσει να περπατάει σωστά και να έχει σωστή στάση του σώματός του.

Να επιλέγεις τα παπούτσια που ταιριάζουν στο ρυθμό ανάπτυξής του

Τα παπουτσάκια αγκαλιάς είναι κυρίως διακοσμητικά και καλό είναι να μην τα φοράτε συχνά στο παιδί. Αφήστε το πόδι του ελεύθερο τους πρώτους μήνες και όταν έρθει η ώρα, φορέστε του κανονικά παπούτσια. Ό,τι εποχή και αν φορέσει τα πρώτα του παπούτσια, προτιμήστε να είναι κλειστά και μαλακά, δερμάτινα κατά προτίμηση και όχι αθλητικά. Σε κούμπωμα, επιλέξτε σκρίτς σκράτς που κουμπώνουν εύκολα.

Όσο μεγαλώνει το παιδί και καθώς φτάνει στα 2, το πόδι του γίνεται πιο σταθερό. Εκεί μπορείτε να επιλέξετε και αθλητικά, φυσικά με σκριτς σκράτς για να μπορεί σιγά σιγά να μάθει να τα βάζει. Εννοείται ότι το καλοκαίρι, μπορείς να επιλέξεις σιγά σιγά και παιδικά πεδιλάκια, σταθερά για να κρατάνε καλά το ποδαράκι του και να μην του φεύγουν.

Τα πρώτα του παπούτσια κοστίζουν

Τα παιδικά παπούτσια είναι ακριβά. Δε χρειάζεται να δώσεις μια περιουσία αλλά σίγουρα στα πρώτα και στα δεύτερα και σε πολλά ακόμα θα πρέπει να σαι έτοιμη να δώσεις αρκετά χρήματα για να είναι καλά και ελεγμένα.

Μην ξεχνάς ότι πρέπει να αναπνέει το πόδι

Να επιλέγετε παπουτσάκια ανάλογα με την εποχή και να φοράτε πάντα καλτσούλες στο παιδί σας. Τα παιδικά ποδαράκια ενίοτε μπορεί να μυρίζουν περισσότερο και από τα ενήλικα! Και τα παιδιά ιδρώνουν και μάλιστα περισσότερο από εμάς γιατί τρέχουν και χοροπηδάνε όλη μέρα. Επειδή τα παιδιά συνηθίζουν να βγάζουν τα παπούτσια τους στο σχολείο, σε παιδότοπους, σε σπίτια φίλων, δε θέλετε να αρχίσουν να τα κοροϊδεύουν ότι μυρίζουν τα πόδια τους! Και φυσικά οι μυρωδιές αυτές είναι και εστίες μικροβίων…

Ν.Κ.

Με πληροφορίες από το aufeminin.com

 

 

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα