Απιστία: Τι πρέπει να σκεφτείς πριν γίνεις το «τρίτο πρόσωπο» σε μια σχέση;

Γνώρισα κάποιον. Είναι παντρεμένος με παιδιά, λείπει 5 χρόνια από την οικογένεια του (μένουν μακριά) και μένει στην πόλη μου. Βγήκαμε για καφέ και μετά φιληθήκαμε. Και τότε άρχισε να μου λέει ότι δεν είναι δίκαιο για μένα να με μπλέξει συναισθηματικά, ότι δε θα μπορούμε να κυκλοφορούμε μαζί γιατί τον ξέρουν… Αλλά μετά ότι με θέλει πολύ και συνεχίζει να μου στέλνει μηνύματα ερωτικά. Δεν ξέρω τι να κάνω. Όλοι μου λένε να μη μπλέξω, αλλά δεν ξέρω πώς να ξεπεράσω την έλξη που νιώθω. Αν κάνω σεξ ή αν δεν κάνω σεξ θα είναι πιο εύκολο; Υπάρχει μεγάλη έλξη μεταξύ μας, αλλά δεν ξέρω τι να κάνω. Μπορείτε να μου δώσετε κάποια συμβουλή;

Στο ερώτημα απαντά η Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια Ειρήνη Χατζησωτηράκη:

Καλησπέρα σας,

Η κατάσταση που ζείτε φαντάζομαι πόσο δύσκολη και μπερδεμένη μπορεί να είναι και η σύγχυση που νιώθετε για την εξέλιξη της μάλλον θα σας απασχολεί πολύ. Το «τρίτο πρόσωπο», εκείνος ή εκείνη που παρεμβάλλεται σε μία μακροχρόνια, σταθερή σχέση, πολύ συχνά μένει στη «σκιά» αφού ο άνθρωπος που διατηρεί μυστικό δεσμό είναι εκ των πραγμάτων καταδικασμένος στη μοναξιά.

Δυστυχώς, θα είστε αναγκασμένη να κάνετε τα περισσότερα πράγματα ασυντρόφευτη αφού θα έχετε ένα πολύ συγκεκριμένο χωροχρονικό πλαίσιο στη ζωή αυτού του άνδρα. Ο άνθρωπος αυτός, όπως λέτε, έχει ήδη φτιάξει μια οικογένεια και σας εκφράζει ξεκάθαρα πως θα είναι δύσκολο να δεσμευτεί μαζί σας είτε σε πρακτικό επίπεδο, είτε σε συναισθηματικό. Άλλωστε το σεξ από μόνο του δεν καθορίζει το μέλλον μιας σχέσης, είναι απλώς ένα από τα συστατικά της χημείας.

Το ερώτημα είναι αν εσείς μπορείτε να κουβαλήσετε ένα τέτοιο φορτίο, αν δηλαδή μπορείτε να αρκεστείτε μόνο στο κομμάτι της έλξης αφού δεν μπορεί να  υπάρξει κάτι παραπάνω (τουλάχιστον συναισθηματικής φύσεως όπως σας λέει ο ίδιος) και αν η θέση/ρόλος που θα έχετε στη ζωή του σας καλύπτει. Η απόφαση είναι καθαρά δική σας.

Ειρήνη Χατζησωτηράκη
Ψυχολόγος-Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεύτρια
Θεραπεία ζεύγους-οικογένειας
Τηλ. επικοινωνίας: 6973548377
https://www.facebook.com/eirinixatzisotirakipsychotherapy/

Σχετικά άρθρα