Έχω σχέση με παντρεμένο, αλλά μου κρύβει τα πάντα για τον γάμο του. Γιατί το κάνει αυτό;

Είμαι σε σχέση εδώ και ενάμιση χρόνο με παντρεμένο. Γενικά περνάμε καλά,  αλλά δεν μου μιλάει για το κομμάτι του γάμου του. Όσες φορές έχω προσπαθήσει νευριάζει και μου απαντά ότι η γυναικά του δεν έχει καμία σχέση με εμάς, ενώ μου λέει για τα προβλήματά τους και για τους τσακωμούς τους. Μονό τα άσχημα αναφέρει. Όταν βγαίνουν ή πάνε κάπου μαζί, πάντα μου λέει ότι είναι στη δουλειά και δεν το παραδέχεται. Πώς να το διαχειριστώ όλο αυτό; Είναι δυνατόν όταν βάζεις ένα τρίτο πρόσωπο μέσα στη ζωή σου να μην το αφορά το κομμάτι αυτό;

Στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχολόγος Νίκος Βαμβακάρης:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Σύμφωνα με τα λεγόμενα σας αυτό που επιθυμείτε είναι να έχετε ακόμη πιο ενεργό ρόλο στη ζωή του συντρόφου σας, σύμφωνα όμως με τον δικό σας τρόπο σκέψης και τις δικές σας προσδοκίες.

Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσετε τη θέση στην οποία βρίσκεται ο σύντροφό σας κάνοντας μία επιλογή ενώ είναι παντρεμένος και τους λόγους για τους οποίους αναφέρει μόνον τα αρνητικά που συμβαίνουν στον γάμο του, ίσως και για να σας προφυλάξει από κάποια πράγματα που δεν θα θέλατε να ακούσετε.

Είναι όμως κατανοητό ότι δεν μπορούμε να μιλάμε σε υποθετικό επίπεδο, για τον λόγο αυτό θα ήταν χρήσιμο να επικοινωνήσετε με τον σύντροφό σας και να εκφράσετε τις αγωνίες σας. Από εκεί και πέρα θα μπορέσετε να ξεκινήσετε να καταλαβαίνετε τη δίκη του συμπεριφορά μέσω ενός εποικοδομητικού διαλόγου.

Σχετικά άρθρα