Ένα διαφορετικό τουρνουά bowling για παιδιά με αυτισμό!

Σε ένα διαφορετικό τουρνουά μπόουλινγκ, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Αυτισμού (2/4), δίνουν ραντεβού τα άτομα με διαταραχές του αυτιστικού φάσματος για πέμπτη χρονιά αυτήν την Πέμπτη 29 Μαρτίου στο Περιστέρι. Στόχος είναι να βιώσουν μια απολαυστική εμπειρία παιχνιδιού και θεραπείας – μέσα από το παιχνίδι – ώστε να κάνουν strike στην ζωή!

Δεν υπάρχει θεραπεία για τον αυτισμό. Μόνο υποστήριξη, εκπαίδευση και αγάπη. Ας θεραπεύσουμε την κοινωνία από τον φόβο της. Όχι τον αυτισμό!

Το 5ο Τουρνουά ΒOWLING Δυτικής Αττικής για άτομα με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος που διοργανώνει η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Κέντρο Παιδιού και Εφήβου» είναι αφιερωμένο στα 10 χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Ημέρας Εφήβων  Νεαρών Ενηλίκων με Αυτισμό Δυτικής Αττικής «Στην Αυλή του Κόσμου». Το Τουρνουά θα διεξαχθεί την Πέμπτη 29 Μαρτίου (με ώρα εκκίνησης 10:00 το πρωί) στις εγκαταστάσεις του «Royal Bowling» (Τεύθιδος 7, Περιστέρι), με την συνδιοργάνωση του Εξειδικευμένου Κέντρου Διάγνωσης και Αποκατάστασης Ατόμων με ΔΑΦ «Ηλίανθος».

Στο Τουρνουά μπορούν να πάρουν μέρος δωρεάν όλα τα άτομα που εξυπηρετούνται σε δομές ψυχικής υγείας ή/και ειδικής αγωγής της Αττικής, με στόχο τη διασκέδαση και την ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία.

Αυτισμός: Ενημερωθείτε, αποδεχθείτε, αγαπήστε!

Στον αυτισμό τίποτα δεν είναι δεδομένο. Κάθε κατάκτηση είναι τεράστια. Γιορτάζουμε κάθε “μικρό” βήμα, γιατί είναι μεγάλο!

Πάνω από όλα τα παιδιά είναι παιδιά! Ο αυτισμός είναι κομμάτι τους και δεν είναι το μοναδικό στοιχείο της προσωπικότητας τους!

Ενημερωθείτε για τον αυτισμό και μιλήστε για αυτόν ανοικτά και χωρίς φόβο. Παρακολουθείστε ομιλίες και εκδηλώσεις και γνωρίστε άτομα στο φάσμα και τις οικογένειές τους. Η αποδοχή ξεκινάει ΚΑΙ από την γνώση.

Μιλάμε για τον αυτισμό, για να καταλάβουν όσοι περισσότεροι γίνεται πόσο γεμάτο προκλήσεις και συνάμα υπέροχο είναι να μεγαλώνεις ένα παιδί στο φάσμα ή να είσαι ο ίδιος μέσα σε αυτό.

Δεν υπάρχει θεραπεία για τον αυτισμό. Μόνο υποστήριξη, εκπαίδευση και αγάπη. Ας θεραπεύσουμε την κοινωνία από τον φόβο της. Όχι τον αυτισμό!

Σας προσκαλούμε να έρθετε και να νιώσετε την χαρά του παιχνιδιού, να παρακολουθήσετε έναν διαφορετικό αγώνα bowling και να καμαρώσετε τους συμμετέχοντες να βραβεύονται, καθώς όλοι θα κερδίσουν αναμνηστικά μετάλλια για την αξιόλογη προσπάθειά τους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X