Πότε πληρώνεται το Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα – Αύριο το επίδομα παιδιού και το Δώρο από τον ΟΑΕΔ

Αύριο καταβάλλεται η πρώτη δόση του Επιδόματος Παιδιού, αλλά και τα επιδόματα του ΟΑΕΔ σε άνεργους και δικαιούχους προστασίας μητρότητας.

Σχετικά με το Επίδομα Παιδιού, αύριο θα καταβληθεί σε 720.000 οικογένειες η πρώτη από τις 6 δόσεις από τον ΟΠΕΚΑ και αφορά το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου. Σε 43.000 δικαιούχους θα καταβληθούν και αναδρομικά.

Ο ΟΠΕΚΑ υπενθυμίζει πως τώρα πληρώνεται ολόκληρο το ποσό στο 100% (και όχι το 50%, όπως συνέβαινε στο παρελθόν) του Α’ διμήνου (Ιανουάριος και Φεβρουάριος), το οποίο δίνεται ως προκαταβολή με βάση τα στοιχεία αιτήσεων Α21 του έτους 2017 και, σύμφωνα με τις φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν πέρυσι.

Η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα για το Α21, στην οποία θα υποβάλλονται ψηφιακά οι αιτήσεις για το επίδομα παιδιού, με νέα απλούστερη διαδικασία, θα είναι διαθέσιμη στους δικαιούχους το δεύτερο 15ήμερο του Απριλίου.

Τι ισχύει με το Δώρο Πάσχα

Το αργότερο μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη 4 Απριλίου 2018, πρέπει να καταβληθεί το Δώρο Πάσχα, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία για τον ιδιωτικό τομέα. Διευκρινίζεται ότι προϋπόθεση καταβολής του επιδόματος Πάσχα 2018 είναι η απασχόληση (εργασιακή σχέση) του μισθωτού μέσα στο χρονικό διάστημα από 01-01-2018 μέχρι 30-04-2018 , ενώ καταβάλλεται αναλογία Δώρου σε περίπτωση απασχόλησης για μικρότερο διάστημα.

  • Αντιστοιχεί σε 1/2 μηνιαίου μισθού ή 15 ημερομίσθια
  • Δεν επιτρέπεται καταβολή σε είδος

Σε περίπτωση μη έγκαιρης καταβολής του Δώρου Πάσχα και, ως εκ τούτου, παραβίασης της σχετικής νομοθεσίας, οι εργαζόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα αρμόδια κατά τόπους Τμήματα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων, προκειμένου να ενημερωθούν για τα δικαιώματά τους και τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε να κινηθεί η αυτόφωρος διαδικασία.

Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) θα είναι στη διάθεση των εργαζομένων όλη την επόμενη περίοδο, προκειμένου να εξασφαλιστεί το νόμιμο δικαίωμά τους στο Δώρο Πάσχα».

Πηγή: ert.gr

Σχετικά άρθρα