Οι ταινίες της εβδομάδας

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ επιστρέφει με μια ταινία επιστημονικής φαντασίας που διαδραματίζεται στο 2045, βασισμένη στο μπεστ-σέλερ του Έρνεστ Κλάιν.

 

 

Ready Player One

 

Σκηνοθεσία: Στίβεν Σπίλμπεργκ
Πρωταγωνιστούν: Τάι Σέρινταν, Ολίβια Κουκ, Μπεν Μέντελσον, Τ.Τζ. Μίλερ, Σάιμον Πεγκ, Μαρκ Ράιλανς

Βρισκόμαστε στο 2045. Επικρατεί χάος και ο κόσμος μοιάζει να καταρρέει. Μόνη σωτηρία είναι το OASIS, ένα επεκτατικό σύμπαν εικονικής πραγματικότητας που δημιουργήθηκε από τον ευφυή και εκκεντρικό Τζέιμς Χάλιντεϊ. Oταν ο Χάλιντεϊ πεθαίνει, αφήνει την αμύθητη περιουσία του στο πρώτο άτομο που θα βρει ένα ψηφιακό πασχαλινό αυγό, κρυμμένο κάπου στο OASIS, πυροδοτώντας έναν διαγωνισμό που καθηλώνει όλο τον κόσμο. Oταν ένας απίθανος νεαρός ήρωας με το όνομα Γουέιντ Γουάτς αποφασίζει να πάρει μέρος στο διαγωνισμό, παρασύρεται σε ένα ιλιγγιώδες κυνήγι θησαυρού που αψηφά τους κανόνες της πραγματικότητας μέσα σε ένα φανταστικό σύμπαν μυστηρίου, ανακαλύψεων και κινδύνων.

 

Εντός Ορίων

 

Σκηνοθεσία: Φίλιπ φαν Λέου
Πρωταγωνιστούν: Χιάμ Αμπάς, Ντιαμάντ Μπου Αμπουντ, Ζουλιέτ Ναβίς

Eνα διαμέρισμα στην εμπόλεμη ζώνη της Συρίας γίνεται καταφύγιο για μία οικογένεια και τους γείτονές της. Όσο ο πόλεμος μαίνεται εκτός η ζωή μάχεται να συνεχίσει εντός, και η μάνα καλείται να πάρει τις πιο ακραίες αποφάσεις για την επιβίωση στο σπίτι. Βραβείο Κοινού στο τμήμα Panorama στη Berlinale του 2017 και στο τμήμα Ανοιχτοί Ορίζοντες του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

 

Μια Νέα Γυναίκα

 

Σκηνοθεσία: Λεονόρ Σεράιγ
Πρωταγωνιστούν: Λετίσια Ντος, Ναταλί Ρισάρ, Σουλεϊμάν Σεγιέ Ντιάγε

Βραβείο Χρυσής Κάμερας στο τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα» του 70ού Φεστιβάλ Καννών. Απογοητευμένη ερωτικά, χωρίς χρήματα, με παρέα μόνο μια γάτα και τις φιλικές πόρτες να κλείνουν η μία μετά την άλλη, η νεαρή Πόλα επιστρέφει στο Παρίσι μετά από μεγάλη απουσία. Τυχαίες και μη συναντήσεις θα τη φέρουν σε επαφή με διαφορετικούς ανθρώπους, κυρίως όμως με τις πραγματικές επιθυμίες και τα όνειρά της σε μια ατίθαση, επίμονη προσπάθεια να ξαναστήσει τη ζωή της με τους ολότελα δικούς της όρους.

 

Σκοτεινός Ποταμός

 

Σκηνοθεσία: Κλιό Μπάρναρντ
Πρωταγωνιστούν: Ρουθ Γουίλσον, Μάρκ Στάνλεϊ, Σον Μπιν, Εσμε Κριντ-Μάιλς

Η Άλις επιστρέφει στη γενέτειρά της, μετά τον θάνατο του πατέρα της, για πρώτη φορά μετά από δεκαπέντε χρόνια. Εκεί, θα έρθει αντιμέτωπη με έναν αδερφό της, τον οποίο μετά βίας αναγνωρίζει. Κουρασμένος από τις προσπάθειες χρόνων να διατηρήσει το οικογενειακό αγρόκτημα, είναι πλέον αποφασισμένος να το πουλήσει, προς μεγάλη έκπληξη και απογοήτευση της αδερφής του. Η διαφωνία τους θα φέρει στην επιφάνεια τραυματικές μνήμες για την Άλις, οι οποίες ήταν αδρανείς για χρόνια. Θα καταφέρουν τα αδέρφια να προχωρήσουν μπροστά ή τα γεγονότα του παρελθόντος θα στοιχειώνουν για πάντα το μέλλον τους;

 

Μόνο Εσένα Βλέπω

 

Σκηνοθεσία: Μαρκ Φόρστερ
Πρωταγωνιστούν: Μπλέικ Λάιβλι, Τζέισον Κλαρκ, Ανα Ο’ Ράιλι, Ιβόν Στραχόβσκι
https://youtu.be/IKK_yfuFv9A

Θρίλερ μυστηρίου. H Τζίνα και ο Τζέιμς έχουν έναν υπέροχο γάμο. Μετά από ένα ατύχημα που της κόστισε τους γονείς αλλά και την όρασή της, η Τζίνα εξαρτάται ολοκληρωτικά από τον άντρα της, κι αυτή η εξάρτηση φαίνεται πως κρατάει σταθερή την παθιασμένη σχέση τους. Εκείνη βλέπει τον κόσμο μέσα από τα μάτια του Τζέιμς που της περιγράφει κάθε τι από την καθημερινή ζωή. Όλα κυλούν όμορφα, μέχρι τη στιγμή που η Τζίνα αποκτά ξανά την όρασή της κι αρχίζει να βλέπει τον κόσμο μέσα από τα δικά της μάτια… Σύντομα, θα καταλάβει πως η ζωή της είναι πολύ διαφορετική απ’ ό,τι πίστευε.

 

Το Κορίτσι στην Ομίχλη

 

Σκηνοθεσία: Ντονάτο Καρίσι
Πρωταγωνιστούν: Τόνι Σερβίλο, Ζαν Ρενό, Αλέσιο Μπόνι, Λορέντζο Ρικέλμι, Γκαλάτεα Ράντζι, Μικέλα Σεσκόν, Λουκρέτζια Γκουιντόνε

Αστυνομικό Θρίλερ. O επιθεωρητής Βόγκελ στέλνεται σε ένα απομονωμένο βουνό για να ερευνήσει την υπόθεση εξαφάνισης μιας δεκαεξάχρονης κοπέλας. Δουλεύοντας με εχθρό τον χρόνο και έχοντας να αντιμετωπίσει τα ξέφρενα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης o Βόγκελ πρέπει να χρησιμοποιήσει ανορθόδοξες μεθόδους για να αποκαλύψει την αλήθεια, σε μία πόλη που τα κίνητρα είναι δυσδιάκριτα, τα γεγονότα διαστρεβλώνονται και όλοι είναι πιθανοί ύποπτοι.

 

Πίτερ Ράμπιτ

 

Σκηνοθεσία: Γουίλ Γκλουκ
Με τις φωνές των: Φάνη Μουρατίδη, Τζίνη Παπαδοπούλου, Αντώνη Ζαχαράτου, Χρήστου Πλαΐνη

Ο σκανταλιάρης, τολμηρός και ανήσυχος Πίτερ Ράμπιτ θα κοντράρει τον Τόμας Μακ Γκρέγκορ μέχρι τελικής πτώσης. Το καρότο της έριδος είναι ο λαχταριστός λαχανόκηπος του προκομμένου και πολύ κτητικού Μακ Γκρέγκορ. Oταν στο σκηνικό εμφανιστεί μια γλυκομίλητη και φιλόζωη γειτόνισσα, η Μπι, οι δύο αντίπαλοι θα διεκδικήσουν την αποκλειστική εύνοια της με πάθος και η διαμάχη τους θα γίνει χειρότερη από ποτέ. Ο καθένας έχει δικά του τεχνάσματα, μα το «στρατόπεδο» του Πήτερ ολοένα και μεγαλώνει, με σύσσωμη την παρέα του δάσους να ετοιμάζεται για απόβαση.

 

The Strangers: Ματωμένη Νύχτα

 

Σκηνοθεσία: Γιοχάνες Ρόμπερτς
Πρωταγωνιστούν: Κριστίνα Χέντρικς, Μάρτιν Χέντερσον, Μπέιλι Μάντισον, Λιούις Πούλμαν, Εμα Μπελόμι

H Σίντι και ο Μάικ ξεκινούν οδικώς για την εξοχή μαζί με την ατίθαση έφηβη κόρη τους, Κίνσι, και τον μεγάλο τους γιο, Λουκ. Κανείς δεν φαντάζεται ότι αυτό που ξεκίνησε σαν μια συνηθισμένη οικογενειακή εκδρομή, θα καταλήξει στον μεγαλύτερο εφιάλτη τους… Κατά την άφιξή τους σε ένα απομονωμένο πάρκο για τροχόσπιτα, ένα χτύπημα στην εξώπορτα θα οδηγήσει σε μία νύχτα απερίγραπτου τρόμου. Τρεις άγνωστοι ψυχοπαθείς με μάσκες και θανατηφόρες προθέσεις θα αναγκάσουν τα μέλη της οικογένειας να παλέψουν για τη ζωή τους.

 

Λέο Ντα Βίντσι: Αποστολή Μόνα Λίζα

 

Σκηνοθεσία: Σέρτζιο Μάνφιο
Σενάριο: Φραντσέσκο Μάνφιο, Σέρτζιο Μάνφιο

Ένα περιπετειώδες animation εμπνευσμένο από τη ζωή του Λεονάρντο Ντα Βίντσι. Η ζωή κυλάει ήσυχα στο Βίντσι. Ο Λεονάρντο προσπαθεί να τα καταφέρει με τις απίστευτες εφευρέσεις του. Ο Λορέντζο τον βοηθάει και η Τζιοκόντα τους παρατηρεί διασκεδάζοντας. Όταν ένας μυστηριώδης παραμυθάς έρθει στην πόλη και μιλήσει για έναν κρυμμένο θησαυρό, μια περιπέτεια θα ξεκινήσει.

 

Πηγή: elculture.gr

Σχετικά άρθρα