Ιωάννης Αυγουστάτος

Ο Ιωάννης Αυγουστάτος σπούδασε ιατρική και χειρουργική στο πανεπιστήμιο «La Sapienza» (Λα Σαπιέντσα) της Ρώμης, από όπου αποφοίτησε με άριστα και ειδικεύτηκε στην Ψυχιατρική στην Ελλάδα.

Εκπαιδεύτηκε στη Γνωσιακή ( Cognitive therapy) και στην Ομαδική (Analytic Group Psychotherapy) ψυχοθεραπεία. Μελετητής κοινωνικών και φιλοσοφικών ζητημάτων, δίνει συχνά διαλέξεις και αρθρογραφεί. Συντονίζει Ομάδες Αυτογνωσίας, αναπτυξιακής και ανθρωπιστικής κατεύθυνσης. Διδάσκει από το 2.000 στο Δημοτικό Λαϊκό Πανεπιστήμιο του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Για 5 χρόνια επιμελήθηκε και παρουσίασε την τηλεοπτική εκπομπή «Ενδοσκοπήσεις», με ψυχολογικούς και φιλοσοφικούς στοχασμούς και πρόσφατα ξεκίνησε την παραγωγή ραδιοφωνικών εκπομπών στο διαδίκτυο. Είναι δημιουργός αρκετών εξειδικευμένων ιστοσελίδων και blogs, καθώς και πολλών θεματικών ομάδων σε Κοινωνικά Δίκτυα. Διοργανώνει φιλοσοφικούς περιπάτους και από το 2014 καθιέρωσε μηνιαίες ανοιχτές συναντήσεις του «Φιλοσοφικού Καφενείου» στην Αθήνα, θεσμός που επεκτάθηκε σε πολλές πόλεις της Ελλάδος και στην Κύπρο.

Είναι μέλος οργανισμών για την προστασία της φύσης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έχει ιδρύσει το «ΦΩΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ», μια Κίνηση, που συνθέτει την πνευματικότητα με την ανιδιοτελή ακτιβιστική δράση.

Το 2017 κυκλοφόρησε το βιβλίο του «Το Εγχειρίδιο του Πνευματικού Ακτιβιστή», που αποτελεί έναν οδηγό για την ατομική ευημερία και την συλλογική Ευτοπία. Συντονίζει εθελοντικά ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης στο σύλλογο καρκινοπαθών ΚΕΦΙ. Διαμένει και εργάζεται ιδιωτικά στην Αγία Παρασκευή, όπου διευθύνει το Κέντρο Ψυχικής Θεραπείας και Ανάπτυξης.

Ιωάννης Αυγουστάτος
Ψυχίατρος – Ψυχοθεραπευτής
210-6397044 – 6977074835

Σχετικά άρθρα