Η “απαγορευμένη ερώτηση” που κάνουν οι άνδρες μετά το σεξ!

Κατά πάσα πιθανότητα ανήκεις κι εσύ σε αυτή τη μεγάλη κατηγορία των γυναικών που μετά το σεξ έχεις ακούσει την «απαγορευμένη ερώτηση» από τα χείλια του συντρόφου σου…

Ναι, σωστά μάντεψες… «Τελείωσες»;

Για κάποιον λόγο, αν όχι όλοι οι άντρες, οι περισσότεροι σίγουρα σε οποιοδήποτε μέρος της Γης κι αν βρίσκονται, σε οποιαδήποτε φυλή κι αν ανήκουν και σε οποιαδήποτε γλώσσα κάνουν την ίδια ερώτηση: «Τελείωσες»;

Σύμφωνα με τους ειδικούς (ψυχολόγους-σεξολόγους), αλλά και βάσει μαρτυριών από τις ίδιες τις… παθούσες, η ερώτηση αυτή όταν ξεκινάει μια γυναίκα τη σεξουαλική της ζωή και για κάποια χρόνια, μπορεί να ακουστεί κάτι παραπάνω από θετικά στα αυτιά της, αφού θεωρεί ότι με τον τρόπο αυτό, ο παρτενέρ της δείχνει το ενδιαφέρον του για την σεξουαλική της ικανοποίηση και την επιθυμία να της χαρίσει στιγμές μοναδικής σεξουαλικής απόλαυσης.

Από ένα σημείο, όμως, μετά και αφού η γυναίκα έχει περάσει από κάμποσους ερωτικούς συντρόφους, η ίδια ερώτηση ακούγεται πλέον στα αυτιά της, όχι απλώς ως κάτι το εντελώς ενοχλητικό, αλλά και σαν… προειδοποιητικό καμπανάκι για το τι χαρακτήρας είναι ο άνδρας που έχει στο κρεβάτι της.

Η ερώτηση, λοιπόν, «τελείωσες;» δεν δείχνει πλέον έναν τρυφερό και ευαίσθητο άνθρωπο, αλλά έναν άνδρα που απλά ψάχνει τρόπο να αυτοεπιβεβαιωθεί ακόμα και μέσα από την σεξουαλική πράξη και κυρίως, μέσω του οργασμού της συντρόφου του.

Όπως λένε οι ειδικοί, η ανάγκη αυτή μπορεί να πηγάζει είτε από την παιδική ηλικία, με την  προσοχή των γονιών, αλλά και την επιβράβευση προς το παιδί τους να είναι μάλλον μικρή, αλλά πολύ πιθανό και σε κάποιες άσχημες παλιότερες σεξουαλικές εμπειρίες.

Μέσω της ερώτησης αυτής, λοιπόν, ο άνδρας περιμένει – κατά πάσα πιθανότητα – από μια θετική απάντηση να «ανέβει» σαν εραστής μέσα  του και φυσικά να ικανοποιηθεί το «εγώ» του, πιστεύοντας ότι κατάφερε να φέρει μια γυναίκα σε οργασμό.

Η παγίδα στη συγκεκριμένη περίπτωση για τον άνδρα είναι, φυσικά, ότι αυξάνει τις πιθανότητες η παρτενέρ/σύντροφός του να προσποιηθεί τον οργασμό, μόνο και μόνο για να του τονώσει τον εγωισμό.

Αυτό που προτείνουν οι ειδικοί, είναι ότι και οι δύο θα πρέπει να είναι χαλαροί και να εστιάσουν ο ένας στον άλλο, απολαμβάνοντας τη στιγμή.

Δ. Μ.

Με πληροφορίες από menshealth.com

Σχετικά άρθρα