Πόσες ώρες χρειάζονται για να γίνει κάποιος κολλητός σου φίλος;

Φιλία. Όλοι νομίζουμε ότι είναι κάτι απλό. Κι όμως δεν είναι. Χρειάζεται χρόνος και ενέργεια για να μπουν σταθερές βάσεις και από γνωστός σου κάποιος να γίνει φίλος σου. Και στη συνέχεια καλός σου φίλος ή κολλητός σου.

Μια έρευνα από το University of Kansas ασχολήθηκε με το πόσος χρόνος -και συγκεκριμένα πόσες ώρες- χρειάζονται για να… ριζώσει μια φιλία. Σύμφωνα λοιπόν με τη συγκεκριμένη έρευνα ένας γνωστός σου μπορεί να θεωρείται φίλος σου αφού θα έχετε περάσει μαζί τουλάχιστον 50 ώρες. Καλός φίλος γίνεται κάποιος μετά τις 90 ώρες ενώ από τις 200 και πάνω μπορεί να θεωρείται κολλητός σου!

Αυτό σημαίνει ότι οι συμμαθητές σου, με τους οποίους περνάς άπειρες ώρες μαζί, είναι και οι καλύτεροί σου φίλοι! Μιλάμε για ποιοτικό χρόνο, χρόνο που αφιερώνετε μαζί σε δραστηριότητες, επιτραπέζια, εξόδους, συζητήσεις, ψώνια, σινεμά, βόλτες, ομαδικό διάβασμα… Ο ουσιαστικός χρόνος που περνάς με κάποιον σε φέρνει πιο κοντά σε αυτόν και μπορεί να τον μετατρέψει από απλό γνωστό σε πραγματικό φίλο!

Οι φίλοι λοιπόν δε μας έρχονται μαγικά ούτε όλοι οι γνωστοί μας μπορούν να γίνουν φίλοι μας! Μια φιλία απαιτεί μέρος από τον πολύτιμο χρόνο μας!…

Και για να θυμηθούμε λίγο και το “Μικρό Πρίγκηπα”: “Είναι ο χρόνος που έχεις αφιερώσει στο τριαντάφυλλό σου που το κάνει για σένα μοναδικό και το ξεχωρίζει από όλα τα υπόλοιπα τριαντάφυλλα”.  

Ν.Κ.

Με πληροφορίες από teenvogue.com

Σχετικά άρθρα