Το μόνο που θέλω είναι να κάθομαι όλη μέρα ξαπλωμένη και να χαζεύω στο κινητό

Τον τελευταίο καιρό νιώθω μια ιδιαίτερη απάθεια για τα περισσότερα πράγματα στη ζωή. Όπως τις πανελλήνιες, την οικογένεια μου και τις διαδικτυακές μου φίλες. Για τη σχέση μου ενδιαφέρομαι, απλώς σε λιγότερο βαθμό. Το ίδιο ισχύει και για τις φίλες μου. Νιώθω πως ο,τι και να κάνω δεν θα αλλάξει τίποτα. Δεν έχω διάθεση να δώσω φέτος πανελλήνιες. Στην οικογένεια μου δεν ενδιαφέρομαι για το πως είναι, δεν έχω διάθεση να ασχοληθώ με τις δουλειές του σπιτιού. Το μόνο που θέλω είναι να κάθομαι όλη μέρα ξαπλωμένη και να είμαι στο κινητό. Όσες προσπάθειες έκανα για να το σταματήσω αυτό απέτυχαν παταγωδώς. Δε γνωρίζω την αιτία, αλλά θα ήθελα να βρω μια λύση σε αυτό το ζήτημα. Εσείς τι γνώμη έχετε για αυτό;

Στο ερώτημά σας απάντησε ο ψυχολόγος Μάριος Παππάς

Αυτό που περιγράφετε μοιάζει αρκετά σαν να διανύετε μια περίοδο θλίψης ή μελαγχολίας.Αυτό που θα πρέπει να σκεφτείτε είναι γιατί εκδηλώθηκε όλο αυτό τώρα. Πιθανότατα να υπάρχει κάποιος ψυχοπιεστικός παράγοντας που πυροδότησε όλα αυτά τα οποία αισθάνεστε. Η απάθεια με την οποία αντιμετωπίζετε τα περισσότερα πράγματα στη ζωή σας είναι ένας αυτοτροφοδοτούμενος κύκλος που ενισχύει την πεποίθηση σας πως δεν θα αλλάξει τίποτα τελικά και αυτή είναι η μεγαλύτερη παγίδα.

Αυτό το οποίο μπορείτε να κάνετε σε πρώτη φάση είναι να ιεραρχήσετε τα ενδιαφέροντα σας και να εντάξετε στην καθημερινότητα σας αυτά από τα οποία ίσως θα μπορούσατε να αντλήσετε κάποια ευχαρίστηση ώστε να αρχίσει σιγά σιγά να αλλάζει η οπτική σας για το μέλλον και τον κόσμο. Αν αυτή η διάθεση σας παραμένει και βλέπετε πως παγιώνεται, μια επίσκεψη σε ένας ψυχολόγο ίσως βοηθούσε στο να ανακαλύψετε τις βαθύτερες αιτίες και σε συνεργασία μαζί του να ξεκινήσετε να κάνετε κάποιες αλλαγές θέτοντας μαζί στόχους.

Μάριος Παππάς

Ψυχολόγος

[email protected]

Σχετικά άρθρα