Ζωή στο εξωτερικό: «Στην αρχή ήταν ωραία, τώρα κλαίω και κάνω άσχημες σκέψεις»

Εδώ και λίγο καιρό έχω μετακομίσει σε άλλη χώρα, όπως πολλά παιδιά. Ενώ όλα στην αρχή ήταν πολύ όμορφα, ξαφνικά μετά από 2 εβδομάδες με έπιασαν τα κλάματα και οι σκέψεις «τι θα κάνω τη ζωή μου; Ποσό ακόμα θα συνεχίσω να δουλεύω σε δουλειές που είναι άσχετες με το αντικείμενο σπουδών μου;»

Έχω να κάνω σχέση και έρωτα εδώ και 6 μήνες και με επηρεάζει και αυτό. Νιώθω πολύ μόνη μου, λέω ψέματα και δεν θέλω, μετανιώνω για όλα και δεν ξέρω τι να κάνω για να βγω από όλη αυτή τη κατάσταση. Δεν θέλω να τα παρατήσω εύκολα, αλλά δεν μπορώ άλλο…

Στο ερώτημα απαντά η Χριστίνα Μπούφαλη-Μπαβέλλα, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια:

Νομίζω ότι βρίσκεστε στη φάση όπου χρειάζεται να επανασχεδιάσετε τη ζωή σας, σε όλους τους τομείς. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα βήματα να κάνετε, καθώς χρειάζεται να δημιουργήσετε εσείς η ίδια τα βήματα αυτά. Θα πρότεινα να απευθυνθείτε σε κάποιον ψυχολόγο, ή ψυχοθεραπευτή, όπου είμαι σίγουρη ότι θα σας βοηθήσει να βρείτε την απαραίτητη δύναμη να κάνετε τις αλλαγές που έχετε ανάγκη, με ψυχραιμία και εμπιστοσύνη. Ξέρω ότι φαίνεται δύσκολο αυτή τη στιγμή, αλλά πιστέψτε με, είναι μια ευκαιρία για αλλαγή και ανανέωση και είμαι σίγουρη ότι σε λίγο καιρό, θα βρίσκεστε εκεί ακριβώς που θέλετε.

Εφόσον ζείτε στο εξωτερικό, ίσως να μην θέλετε να κάνετε ψυχοθεραπεία σε άλλη γλώσσα από την μητρική σας. Μπορείτε όμως να βρείτε κάποιον ειδικό στην Ελλάδα και να κάνετε τις συνεδρίες σας μέσω skype.

Με εκτίμηση,

Χριστίνα Μπούφαλη-Μπαβέλλα
MSc, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια
[email protected]

Σχετικά άρθρα