Πώς θα πείσω τους γονείς μου να αποδεχτούν το αγόρι μου; Θέλω να τους μιλήσω, αλλά φοβάμαι…

Στα 15 μου έκανα την πρώτη μου σχέση. Το αγόρι μου δεν ήταν και από τα καλύτερα παιδιά της πόλης που έμενα και γενικώς ούτε αυτός, αλλά ούτε η οικογένειά του, είχαν καλή φήμη. Είχαμε κρυφή σχέση 2,5 μήνες μέχρι που το είπαν στους γονείς μου… Και το μαρτύριο ξεκίνησε: Οι γονείς μου τρελαθήκαν, ο πατέρας μου με αγνοούσε για έναν ολόκληρο μήνα και ούτε καν που μου μιλούσε και η μανά μου έκλαιγε και είχε χάσει τον ύπνο της, γιατί παρόλο που μου απαγόρευσαν να είμαι μαζί του, εγώ συνέχιζα και βλεπόμασταν κρυφά. Βεβαία όλοι οι γνωστοί και φίλοι μας κουτσομπόλευαν και έλεγαν διάφορα και ο πατέρας μου γινόταν έξαλλος.

Μετά από 4 χρονιά, είμαστε ακόμα μαζί, αλλά κρυφά από τους δικούς μου. Αλλά μας χωρίζει η απόσταση εδώ και 2 χρονιά γιατί εγώ μένω στο εξωτερικό και αυτός Ελλάδα και στις διακοπές πάω και τον βλέπω κρυφά, λέγοντας ψέματα στους δικούς μου. Το θέμα τώρα είναι ότι δεν αντέχω άλλο τα ψέματα, θέλω να τους πω την αλήθεια, να φύγει αυτό το βάρος από πάνω μου, μιας και είμαι ενήλικη, να καταλάβουν ότι αυτόν τον άνθρωπο τον θέλω πραγματικά και δεν είναι το τέρας που πιστεύουν χωρίς να τον ξέρουν καν καλά-καλά οι ίδιοι. Θέλω να τους το πω, αλλά φοβάμαι πολύ. Δεν θέλω να ξαναπεράσω τα ίδια το μόνο που θέλω είναι να αποδεχτούν τη σχέση μου και να γνωρίσουν καλύτερα το αγόρι μου.

Στο ερώτημα απαντά η Ψυχολόγος-Ψυχοδραματίστρια Σοφία Κουφοπούλου:

Με βάση αυτά που αναφέρετε, φαίνεται ότι μέσα σας έχετε πάρει την απόφαση να μιλήσετε ειλικρινά στους γονείς σας παρόλο που φοβάστε την αντίδρασή τους. Από τη δική τους θέση ως γονείς ανησυχούν και γνωρίζοντας την οικογένεια έχουν σχηματίσει μία άποψη για τον φίλο σας.

Από τη δική σας όμως πλευρά, πλέον είστε ενήλικη και μπορείτε να αποφασίζετε εσείς  για τη δική σας ζωή. Θα είναι βοηθητική μία ανοιχτή κουβέντα μαζί τους όπου θα εκφράσετε αυτά που νιώθετε, την ανάγκη σας να υπάρχει ειλικρινής σχέση με τους γονείς σας και να αποδεχτούν τον φίλο σας.

Το πιο σημαντικό είναι να περνάτε εσείς καλά σε αυτή τη σχέση και σίγουρα αυτό θέλουν και οι γονείς σας. Κάθε γονιός θέλει το παιδί του να είναι καλά και χαρούμενο.

Σοφία Κουφοπούλου
ψυχολόγος-ψυχοδραματίστρια
6947834889
http://drasipsyhis.gr

Σχετικά άρθρα