Μετακόμισα στο εξωτερικό, γνώρισα κάποιον και θα παντρευτούμε. Μήπως βιάστηκα;

Πριν 2 χρονιά ήρθα μονή μου στην Αγγλία χωρίζοντας υστέρα από 5 χρονιά σχέσης. Ήμουν καιρό άνεργη και μου προσφέρθηκε μια πολύ καλή θέση εδώ. Έξι μήνες αφότου ήρθα, γνώρισα έναν άνθρωπο, ερωτευτήκαμε τρέλα και κανονίσαμε γάμο σε 3 μήνες. Το πρόβλημά μου είναι ότι τον αγαπώ πολύ, αλλά νιώθω τρομαγμένη όσο πλησιάζει ο γάμος, καθώς δε θα ήθελα να μείνω εδώ για πάντα.

Σέβεται ότι θέλω να γυρίσω Ελλάδα μια μέρα και λέει ότι θα με ακολουθήσει. Αλλά οι ανησυχίες μου δε με αφήνουν να ηρεμήσω. Το γεγονός ότι είναι Άγγλος και αν θα καταφέρει να βρει δουλεία, νιώθω ότι δεν μπορέσω να γυρίσω όσο σύντομα θα ήθελα. Κάποιες φόρες σκέφτομαι ότι βιαστήκαμε με το όλο θέμα του γάμου. Δε θέλω να τον χάσω, αλλά δε θέλω και να μείνω για πάντα εδώ.

Στο ερώτημα απαντά η Ψυχολόγος-Ψυχοδραματίστρια Σοφία Κουφοπούλου:

Αναρωτιέμαι, τι είναι αυτό ουσιαστικά που σας ανησυχεί σε σχέση με τον γάμο; Ίσως το δίλημμα να μην αφορά το θέμα εάν θα μείνετε Αγγλία ή Ελλάδα εφόσον όπως αναφέρετε εκείνος είναι πρόθυμος να σας ακολουθήσει στην Ελλάδα όταν το αποφασίσετε.

Επομένως, η βιασύνη που αναφέρετε στην απόφαση του γάμου, με ποιον φόβο σχετίζεται; Έχει σχέση με το αν έχω επιλέξει τον «ιδανικό» σύντροφο για μένα;

Μόνο εσείς ξέρετε ποια είναι η πραγματική ανησυχία σας και μόνο εσείς μπορείτε να δώσετε απαντήσεις στα ερωτήματά σας.

Σοφία Κουφοπούλου
ψυχολόγος-ψυχοδραματίστρια
6947834889
http://drasipsyhis.gr

Σχετικά άρθρα