Πώς θα τον πείσω ότι δεν είναι απλά ενθουσιασμός, αλλά ότι τον έχω ερωτευτεί;

Πριν 2,5 περίπου χρόνια συνάντησα τυχαία έναν άντρα που δεν έφυγε στιγμή από το μυαλό μου. Τους τελευταίους 5 μήνες μιλάμε πολύ τηλεφωνικά, μαθαίνουμε ο ένας τον άλλον και έχουμε βρεθεί 2 φορές από κοντά. Τον έχω ερωτευτεί, αλλά απ’ αυτά που του λέω, δεν πιστεύει το 90%, γιατί όπως φροντίζει να μου επισημαίνει συνεχώς «είναι ενθουσιασμός αυτό που νιώθω». Πώς μπορώ να τον πείσω για το αντίθετο; Δεν έχουμε βρεθεί ερωτικά ποτέ κι αυτό λέει θα γίνει μόνο του…

Στο ερώτημα απαντά η Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας/Ψυχολόγος Αγγελική Καβαλλιεράτου:

Η αλήθεια είναι πως ακούγεται μια πολυπλοκότητα στον τρόπο επαφής και επικοινωνίας σας με το συγκεκριμένο πρόσωπο.

Αντιλαμβάνομαι τα δικά σας έντονα συναισθήματα, όμως μου ακούγεται η ίδια η συνθήκη από μόνη της κάπως πολύπλοκη.

Θα σας πρότεινα να πάρετε λίγο τον χρόνο σας να σκεφτείτε και να δείτε τι είναι αυτό που νιώθετε, τι είναι αυτό που θέλετε από μια σχέση και ειδικά με τον συγκεκριμένο άνθρωπο και τη συγκεκριμένη γνωριμία.

Θα ήταν χρήσιμο να σκεφτείτε πως ο κάθε άνθρωπος τις ανασφάλειες, τις σκέψεις και τους προβληματισμούς που έχει, τις προβάλλει πολλές φορές στον άλλον και οι δικές του σκέψεις εκφράζονται για τον άλλον (στη συγκεκριμένη περίπτωση δικές του σκέψεις ενδέχεται να τις εκφράζει ως δικές σας) ή δικές του φοβίες μήπως ισχύει κάτι τέτοιο για εσάς.

Θα ήταν βοηθητικό να μην μπαίνετε σε αυτή τη διαδικασία, να προσπαθήσετε να αλλάξετε τις σκέψεις του άλλου, αλλά να σταθείτε περισσότερο στον εαυτό σας και στο τι κάνετε εσείς και τι θα θέλατε να κάνετε.

Εάν θεωρείτε πως δεν έχουν βάση αυτά που σας εκφράζει ο φίλος σας μην μπαίνετε σε μια θέση απολογητική, να εξηγείτε δηλαδή γιατί δεν ισχύει αυτό, γιατί πιθανόν δεν θα το ακούσει και εσείς θα πιέζεστε περισσότερο.

Ενδεχομένως να σας βοηθούσε να σκεφτείτε περισσότερο εσείς τι νιώθετε και τι θέλετε απ’ αυτήν την επαφή.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, μπορεί να είναι για εσάς μια κατάσταση που θα σας βοηθούσε να δείτε περισσότερα δικά σας στοιχεία μέσα από μια θεραπευτική-συμβουλευτική διαδικασία με κάποιον ειδικό.

Αγγελική Καβαλλιεράτου
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
BSc Ψυχολόγος
MSc Κλινική και Κοινοτική Ψυχολόγος
6983433267
[email protected]
www.aggelikikavallieratou.com

Σχετικά άρθρα