Λεκέδες από σπέρμα: Πώς θα τους καθαρίσεις

Κατά πάσα πιθανότητα ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που το έχουν… γλεντήσει πολλά βράδια και δεν μπόρεσαν να αποφύγουν λεκέδες από σπέρμα στα σεντόνια, στο χαλί ή και στον καναπέ τους.

Επειδή το σεξ δεν κόβεται και κατά πάσα πιθανότητα θα το κάνεις ξανά, διάβασε παρακάτω πώς οι λεκέδες από σπέρμα φεύγουν από δύσκολα σημεία του σπιτιού σου.

Το βασικό…μυστικό είναι να τους καθαρίσεις όσο είναι ακόμα φρέσκοι, οπότε και είναι πολύ πιο εύκολο να τους απομακρύνεις.

Γενικότερα, οι ειδικοί σε κάθε περίπτωση τονίζουν και επιμένουν ότι καλό θα είναι να προτιμήσεις κρύο νερό παρά ζεστό.

Ειδικότερα:

Από τα σεντόνια

Εάν τα σεντόνια σου δεν είναι μεταξωτά, κανένα πρόβλημα! Εφόσον ο λεκές είναι ακόμα φρέσκος βούτηξέ τα στο κρύο νερό, χωρίς να βάλεις κάτι άλλο σε απορρυπαντικό, και ο λεκές θα απομακρυνθεί. Έτσι, γλιτώνεις και την περίπτωση οι λεκέδες από σπέρμα να πάνε και στο στρώμα. Εκεί τα πράγματα δυσκολεύουν.

Ακόμα, όμως, κι αν οι λεκέδες από σπέρμα έχουν ξεραθεί, πριν βάλεις τα σεντόνια στο πλυντήριο, βάλε επάνω στον λεκέ ένα αρχικό καθαριστικό που έχει για βάση ένζυμα.

Extra πληροφορία: Το συγκεκριμένο καθαριστικό βολεύει και για τους λεκέδες από αίμα.

Από τα ρούχα

Έχεις ακούσει σίγουρα για την ιστορία του Μπιλ και της Μόνικα και του λερωμένου με σπέρμα φορέματος. Εάν, λοιπόν, δεν έχεις στόχο να γίνεις ερωμένη Πλανητάρχη και αντικείμενο κουτσομπολιού στο καθαριστήριο της γειτονιάς, οι λεκέδες από σπέρμα φεύγουν από τα ρούχα με τον εξής τρόπο: Εάν είναι φρέσκος και το ύφασμα δεν είναι ευαίσθητο, μια πετσέτα και κρύο νερό μπορούν να κάνουν δουλίτσα! Εάν έχει ξεραθεί, τότε καλό θα είναι να κάνεις μια προεργασία με κάποιο απαλό καθαριστικό και στη συνέχεια να βάλεις το ρούχο στο πλυντήριο, στο πρόγραμμα που προβλέπεται.

Σε περίπτωση που το υλικό είναι ευαίσθητο, ακολούθησε τις οδηγίες για το συγκεκριμένο ύφασμα ή επικοινώνησε με την εταιρεία κατασκευής.

Από το χαλί

Εντάξει, σ αυτή την περίπτωση τα σχόλια περιττεύουν. Εφόσον, όμως, συμβεί καθάρισε με μια πετσέτα και κρύο νερό. ΠΡΟΣΟΧΗ! Το τρίψιμο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ. Εάν δεν βγει έτσι, δοκίμασε κρύο νερό με ένα καθαριστικό-απορρυπαντικό, και πάλι χωρίς να τρίψεις. Επίσης, μπορείς να δοκιμάσεις καθαριστικό χαλιού σε αφρό. Αφού το αφήσεις να στεγνώσει, με λίγο χαρτί κουζίνας αφαίρεσε τον λεκέ.

Extra tip x 2: Καλύτερα το σπέρμα να πέσει σε κάποιο από τα υφάσματά σου, παρά στα μάτια ή τα μαλλιά σου. Εκεί και θα υποφέρεις και θα καταλάβεις πόσο δύσκολα φεύγει το σπέρμα από τα συγκεκριμένα σημεία.

Καλή διασκέδαση (και καλή επιτυχία)!

Δ. Μ.

Με πληροφορίες από gurl.com

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X