Υπόθεση Novartis: Ανοίγουν οι λογαριασμοί των 10 πολιτικών

Εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση της Novartis, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, διενεργεί έρευνα σε όλες τις καταθέσεις, τους τραπεζικούς λογαριασμούς, τις θυρίδες και στα άυλα περιουσιακά στοιχεία -όπως μετοχές- των 10 πολιτικών προσώπων, τα ονόματα των οποίων εμπλέκονται στη δικογραφία.

Το έγγραφο της εισαγγελέως εστάλη σε όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, καθώς και στην αρμόδια αρχή του Χρηματιστηρίου.

Το ίδιο ισχύει για τις συζύγους των εν λόγω πολιτικών και τα ενήλικα τέκνα τους.

Η παραγγελία της Εισαγγελέως αφορά τους κ.κ. Αντώνη Σαμαρά, Παναγιώτη Πικραμμένο, Ευάγγελο Βενιζέλο, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Ανδρέα Λοβέρδο, Ανδρέα Λυκουρέντζο, Γιάννη Στουρνάρα, Άδωνι Γεωργιάδη, Μάριο Σαλμά και Γιώργο Κουτρουμάνη, καθώς και άλλα 28 πρόσωπα, μέλη των οικογενειών των 10 πολιτικών.

Η κίνηση της κ. Τουλουπάκη έγινε στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί όσον αφορά το ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, αδίκημα το οποίο έχει αρμοδιότητα να ερευνήσει και για πολιτικούς μετά την διαβίβαση της δικογραφίας στην Βουλή όσον αφορά το αδίκημα της απιστίας.

Αντίστοιχες παραγγελίες για άνοιγμα λογαριασμών κλπ, έχουν δοθεί από την κ. Τουλουπάκη και για εκατοντάδες μη πολιτικά πρόσωπα που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας τα οποία ελέγχονται και για απιστία, καθώς πρόκειται για κρατικούς υπαλλήλους, αλλά και για παθητική δωροδοκία (δωροληψία) και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Να σημειωθεί ότι με την αποστολή των στοιχείων στην Βουλή, η Εισαγγελία προχώρησε και στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην επικεφαλής της Novartis για κακουργηματική «δωροδοκία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση», η οποία στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι είναι «στραφείσα κατά του Δημοσίου» και με όφελος, που αποκόμισε για λογαριασμό της εταιρίας, «ιδιαίτερα μεγάλο».

Πηγή: cnn.gr

Σχετικά άρθρα