Εφηβεία: Πώς την αντιμετωπίζει το κάθε ζώδιο!

Η περίοδος της εφηβείας και η συμπεριφορά των Ζωδίων!

Η εφηβεία είναι μια καθοριστική περίοδος, μια φάση όπου περνάμε όλοι , μέχρι να μπούμε δυναμικά στον κόσμο των ενηλίκων και να αναλάβουμε την ευθύνη των πράξεων μας και της ζωής μας.

Βέβαια πάντα οι έφηβοι προκαλούν πονοκεφάλους στους γονείς τους, μια που έχουν άστατη ψυχολογία και ζητούν, απαιτούν την ανεξαρτησία τους.

Η Αστρολογία βοηθάει στην ανάλυση της προσωπικότητας των εφήβων, σύμφωνα με το ζώδιο τους και έτσι, σαν γονείς, τώρα μπορείτε να συμπεριφερθείτε έξυπνα, διπλωματικά και να κερδίσετε την εμπιστοσύνη τους.

 

Κριός

Έφηβοι στο ζώδιο του Κριού, σημαίνει ανεξαρτησία, τόλμη και φυσικά πάντα θέλουν να έχουν τον πρώτο λόγο μέσα στο σπίτι, αλλά και στην παρέα. Πολλές φορές θα συγκρούεστε μαζί τους, καθώς θα συμπεριφέρονται αρκετά εγωιστικά και ανταγωνιστικά, με την πρόθεση να σας προσπερνάνε. Καλύτερα να συμφιλιωθείτε με την αρχηγική φύση τους, αποδείξτε έμπρακτα ότι τους εμπιστεύεστε και κυρίως παραμείνετε το πρότυπο τους. Πρέπει να σας θαυμάζουν.

 

Ταύρος

Έφηβοι στο ζώδιο του Ταύρου, σημαίνει επιθυμίες, κατανοείστε την αργή φύση τους, μην πιέζετε να κάνουν πράγματα που δεν συμπαθείτε και συνειδητοποιείστε ότι έχουν απαιτήσεις. Έτσι, χρειάζονται την φροντίδα σας , θέλουν να περνάνε καλά και «οφείλετε» να τους κανακεύετε. Επειδή όμως είναι ξεροκέφαλοι, δεν αλλάζουν εύκολα γνώμη, πρέπει να είστε υπομονετικοί και όταν διαφωνείτε να χρησιμοποιείτε επιχειρήματα. Με τη δύναμη της πειθούς, θα τους έχετε πάντα δίπλα σας.

 

Δίδυμος

Έφηβοι στο ζώδιο των Διδύμων, σημαίνει περιπέτεια, επιπολαιότητα και πολλές φορές θα έρχεστε σε σύγκρουση μαζί τους, καθώς δεν είναι συνεπείς και αυτό σας φοβίζει . Ευχάριστοι όμως, θέλουν να σας έχουν δίπλα τους, μιλάνε αρκετά, εκφράζονται και εύκολα θα σας αποκαλύπτουν τα μυστικά τους. Βέβαια , λένε και αρεκτά ψεματάκια , με σκοπό να σας αποπροσανατολίσουν και να κάνουν το δικό τους. Αποφύγετε την αυστηρή κριτική, παραμείνετε παιδιά μαζί τους και θα σας θεωρούν τους πιο πιστούς φίλους τους.

 

Καρκίνος

Έφηβοι στο ζώδιο του Καρκίνου και εδώ τα πράγματα δυσκολεύουν, καθώς τα Καρκινάκια είναι γκρινιάρικα, θέλουν πάντα να είστε κολλημένοι δίπλα τους και ξεχάστε τον ελεύθερο χρόνο σας και τα δικά σας θέλω. Είναι κυκλοθυμία και για αυτό πρέπει να παρατηρείτε την συμπεριφορά τους, καθώς όταν πληγώνονται κλείνονται αρκετά στον εαυτό τους. Προσπαθήστε να μην παρεμβαίνετε στα προσωπικά τους.

 

Λέων

Έφηβοι στο ζώδιο του Λέοντα και φροντίστε να είστε γενναιόδωροι, ανοιχτοχέρηδες, με μεγάλο κύκλο, και βέβαια να θαυμάζετε και να επαινείτε συνέχεια τις πράξεις τους και τα ταλέντα τους. Συνεχές επιδοκιμασία, ηθική στήριξη στις αναζητήσεις τους και κυρίως μην αμφισβητείτε ποτέ τον τρόπο σκέψη τους. Έχουν ανάγκη το χειροκρότημα σας και συνήθως ακολουθούν το επάγγελμα των γονιών τους.

 

Παρθένος

Έφηβοι στο ζώδιο της Παρθένου και συχνά σας κάνουν να αμφιβάλλετε για τις ικανότητες σας καθώς είναι συνέχεια στην κριτική και στην αποδοκιμασία. Είναι τελειομανείς , φουλ οργανωτικά και για αυτό θέλουν από εσάς να είστε άψογοι. Πολλές φορές θα ανησυχείτε για την υγεία τους, καθώς αγχώνονται με το παραμικρό και υπερβάλλουν, έτσι ώστε να χάνετε την ψυχραιμία σας. Διαφυλάξτε με ευλάβεια το πρόγραμμα τους.

 

Ζυγός

Έφηβοι στο ζώδιο του ζυγού και έρχεστε αντιμέτωποι με την ανασφάλεια και την αναβλητικότητα τους. Οι έφηβοι στο ζώδιο της Αφροδίτης, αγαπούν τις σχέσεις και από νωρίς θα ασχοληθούν με την προσωπική τους ζωή με αποτέλεσμα να αμελήσουν τις υποχρεώσεις τους και πιθανόν το σχολείο. Φροντίστε να είστε ομιλητικοί, να τους κάνετε παρέα και να τους ενθαρρύνετε να παίρνουν αποφάσεις. Μην έχετε τον πρώτο λόγο.

 

Σκορπιός

Έφηβοι στο ζώδιο του Σκορπιού και εδώ τα πράγματα δυσκολεύουν, καθώς είναι τρομερά μυστικοπαθείς και θέλουν να μαντεύετε τις επιθυμίες τους. Φυσικά και πρέπει πάντα να συμμερίζεστε τον πόνο τους, να κατανοείτε τις ανάγκες τους και να τους δικαιολογείτε στον περίγυρο τους. Παραμείνετε δίπλα τους , ακόμα και στα λάθη τους.. Εκτιμούν, αναγνωρίζουν ότι τους έχετε προσφέρει ή συγχωρέσει. Αποκλειστικότητα και εχεμύθεια.

 

Τοξότης

Έφηβοι στο ζώδιο του Τοξότη και η ελευθερία είναι το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα τους, έτσι από νωρίς οι έφηβοι, παιδιά του Δία.. φεύγουν από την αγκαλιά των κηδεμόνων τους και αναζητούν να ζήσουν προσωπικές εμπειρίες, έτσι ώστε να ανοίξουν τους ορίζοντες τους. Ριψοκίνδυνοι, και λάτρεις των σπορ, έχετε ένα ακόμη λόγο να ανησυχείτε; Ωστόσο, είστε περήφανοι για τα κατορθώματά τους και σιγά σιγά θα λατρέψετε την αυτονομία τους.

 

Αιγόκερως

Έφηβοι στο ζώδιο του Αιγόκερω και αποτελούν πρότυπο και παράδειγμα προς μίμηση, μια που ακολουθούν πιστά τις αρχές της οικογένειας, έχουν τρομερή υπομονή και δεν σταματούν να εργάζονται για τους στόχους τους. Μοναδικό ίσως μειονέκτημα είναι η τάση τους να βλέπουν το ποτήρι μισοάδειο και πολλές φορές τους πιάνει μελαγχολία και γίνονται φοβερά απαισιόδοξοι. Ακούστε τις ανησυχίες τους.

 

Υδροχόος

Έφηβοι στο ζώδιο του Υδροχόου και είναι φοβερά εφευρετικοί, έχουν ιδέες, οράματα και από μικρή ηλικία διακρίνονται μέσα σε συλλόγους και στο σχολείο. Βέβαια ταυτίζονται απόλυτα με τις φιλίες τους και εδώ ελλοχεύει ο κίνδυνος να κάνουν περίεργους φίλους και να φέρονται εκκεντρικά και παράξενα. Ζούνε στα κόκκινα.. Προσπαθήστε να είστε παρόντες.

 

Ιχθύς

Έφηβοι στο ζώδιο των Ιχθύων και είναι ρομαντικά, τρυφερά παιδιά που εύκολα όμως απογοητεύονται , χάνουν την επαφή με την πραγματικότητα και εκφράζονται σχεδόν πάντα με το συναίσθημα. Εύκολα παρασύρονται από τον περίγυρο τους. Φροντίστε να εκτονώνονται μέσα από καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

 

Πηγή: oroskopos.gr

Σχετικά άρθρα