Γυναικείος οργασμός: Ποιος ο ρόλος του εγκεφάλου;

Είναι πολύ πιθανό να ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία των γυναικών εκείνων που πιστεύουν ότι ο γυναικείος οργασμός είναι καθαρά και μόνο ζήτημα σωματικής έλξης και ερεθισμού των γεννητικών οργάνων.

Όμως, οι ειδικοί έρχονται για ακόμα μια φορά να ανατρέψουν όσα μπορεί να γνώριζες μέχρι σήμερα για το θέμα του γυναικείου οργασμού.

Κι αυτό, γιατί όπως επισημαίνουν σε πρόσφατη έρευνα, ο γυναικείος οργασμός είναι (και) εγκεφαλικό ζήτημα σε αρκετά μεγάλο βαθμό.

Όπως φάνηκε, παράλληλα με τον ερεθισμό των γεννητικών οργάνων, υπάρχει μια συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου που, επίσης, δείχνει να ερεθίζεται παράλληλα με το σώμα σου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο ερεθισμός και στο συγκεκριμένο κομμάτι γίνεται σταδιακά, όπως και στα γεννητικά όργανα. Μάλιστα, οι επιστήμονες παρομοίασαν την περιοχή αυτή του εγκεφάλου με έναν φωτισμένο δρόμο, η φωτεινότητα του οποίου αυξάνει όσο μεγαλώνει ο ερεθισμός σου.

Δεν είναι τυχαίο ότι όταν σκέφτεσαι ότι σε αγγίζουν ερωτικά, τότε επέρχεται ερεθισμός.

Μάλιστα, οι επιστήμονες επισημαίνουν τη σημασία της λειτουργίας του εγκεφάλου στον γυναικείο οργασμό από το γεγονός ότι εάν κατά τη διάρκεια του σεξ, χρησιμοποιήσεις κάποια από τις φαντασιώσεις σου, τότε ο οργασμός σου θα είναι ακόμα μεγαλύτερο.

Δ. Μ.

Με πληροφορίες από womenshealthmag.com

Σχετικά άρθρα