Μπορείς να μείνεις έγκυος στην περίοδο;

Εάν μέχρι σήμερα είχες την εντύπωση ότι κάνοντας σεξ στην περίοδό σου δεν μπορείς να μείνεις έγκυος, μάλλον ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου για τo αν μπορείς να μείνεις έγκυος στην περίοδο.

Μπορεί τις μέρες της περιόδου πολλά ζευγάρια να προτιμούν τη σεξουαλική επαφή λόγω της φυσικής έξτρα λίπανσης που μπορεί να έχει ο κόλπος, όμως η επιλογή της εκσπερμάτισης μέσα στον κόλπο σου τελικά δεν φαίνεται να είναι και τόσο καλή ιδέα.

Κι αυτό, γιατί, ενώ οι ειδικοί επισημαίνουν ότι κατά την περίοδό σου είναι εξαιρετικά απίθανο να μείνεις έγκυος, ωστόσο υπάρχουν κάποιες πιθανότητες να βρεθείς σε… ενδιαφέρουσα.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το σπέρμα έχει την ικανότητα/ιδιότητα να μένει «ζωντανό» στην μήτρα για 48 τουλάχιστον ώρες.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι εάν κάνεις σεξ κοντά στο τέλος της περιόδου σου και οι γόνιμες μέρες σου τύχουν κοντά, τότε είναι πολύ πιθανό να μείνεις τελικά έγκυος έχοντας σεξουαλική επαφή ακόμα και κατά τη διάρκεια της έμμηνου ρύσης.

Όπως και να έχει, οι ειδικοί σου εφιστούν την προσοχή τονίζοντας ότι, εφόσον δεν επιθυμείς εγκυμοσύνη, καλό θα είναι να μην το ρισκάρεις.

Δ. Μ.

Με πληροφορίες από womenshealthmag.com

Σχετικά άρθρα