Τουρκία: 4 νεκροί από πυροβολισμούς σε πανεπιστήμιο

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια επίθεσης που σημειώθηκε σε πανεπιστήμιο στην πόλη Εσκίσεχίρ της Τουρκίας.

Σύμφωνα με το CNN Turk, η ένοπλη επίθεση σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, στο πανεπιστήμιο Osmangazi, ενώ ο δράστης, που φέρεται να είναι μέλος του εκπαιδευτικού προσωπικού, έχει συλληφθεί.

Μέχρι στιγμής τα αίτια της επίθεσης παραμένουν άγνωστα, ενώ ο δράστης ανακρίνεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Ο δράστης,ερευνητής του πανεπιστημίου, άνοιξε πυρ και σκότωσε τον βοηθό κοσμήτορα, τον γραμματέα της σχολής, έναν λέκτορα και ένα μέλος του προσωπικού του πανεπιστημίου.

Πολλά ασθενοφόρα και περιπολικά έσπευσαν στην περιοχή, ενώ στις εικόνες που προβάλλουν τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνονται εργαζόμενοι και φοιτητές του πανεπιστημίου να κλαίνε ή να κρατούν με απόγνωση το κεφάλι τους.

Όπως έγραψε η εφημερίδα Hürriyet, ο πρύτανης του πανεπιστημίου Χασάν Γκιονέν επιβεβαίωσε ότι τέσσερις από τους εργαζόμενους σκοτώθηκαν. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο δράστης εισήλθε στο γραφείο του κοσμήτορα που δεν βρισκόταν εκείνη τη στιγμή εκεί, κατόπιν βγήκε και πυροβόλησε τέσσερις ανθρώπους με ένα περίστροφο.

Αφού έσπειρε τον θάνατο και τον πανικό, ο ένοπλος τράπηκε σε φυγή, όμως οι αστυνομικοί κατάφεραν και τον συνέλαβαν, σύμφωνα με τον Γκιονέν.

Το πρακτορείο ειδήσεων Dogan αναφέρει ότι ο ύποπτος οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα όπου ανακρίνεται, ενώ τονίζεται ότι προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρά του.

Ένας δημοσιογράφος του Anadolu, που μίλησε στο CNN Turk, είπε ότι ο δράστης παραδόθηκε και δεν προσπάθησε να αποφύγει τη σύλληψή του.

Πηγή: cnn.gr

Σχετικά άρθρα