Διακοπές του Πάσχα: Ευκαιρία να συσφίξετε τις σχέσεις με τα παιδιά σας

Οι διακοπές του Πάσχα είναι μια ευκαιρία για ξεκούραση, χαλάρωση αλλά και οικογενειακές στιγμές! Αν έχετε έφηβο στο σπίτι, τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα! Χρειάζεται να οπλιστείτε με υπομονή και κατανόηση για να μπορέσετε να περάσετε όμορφα μαζί τους αλλά και να καταφέρετε να… συσφίξετε τις σχέσεις σας!

Πώς θα το καταφέρετε;

Περάστε χρόνο μαζί τους σε δραστηριότητες που αγαπά!

Οι έφηβοι βρίσκονται σε μια περίεργη φάση της ζωής τους και πολλές φορές αντιδρούν απότομα, σαν να τους φταίνε τα πάντα γύρω τους. Αυτό που δείχνουν να μην απολαμβάνουν είναι οι κλασικές οικογενειακές μαζώξεις με θείους, θείες κλπ… Αναγκαστικά θα το κάνουν και αυτό, για το δικό σας χατίρι αλλά προσπαθήστε κι εσείς να τους προσεγγίσετε: παίξτε μαζί τους ένα παιχνίδι στο κινητό από τις application που προτιμούν, πηγαίντε μαζί τους για… καφέ, για ψώνια… Ρωτήστε τους τι θέλουν να κάνουν και εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία για χαλαρή συζήτηση και κουβεντούλα!

Κάντε μαζί τους κάτι τρελό!

Διακοπές! Ευκαιρία για χαλάρωση και για σας! Ευκαιρία να κάνετε κάτι που θα σας φέρει πιο κοντά στα παιδιά σας και θα σας “εξυψώσει” στα μάτια τους! Πηγαίντε μαζί τους για καρτ για παράδειγμα, κάντε κάτι που δε θα περίμεναν ότι θα κάνετε, όπως bunging jumping (λίγο extreme αλλά μπορείτε)! Στόχος είναι να έρθετε πιο κοντά και να δημιουργήσετε περισσότερη οικειότητα και εμπιστοσύνη μεταξύ σας!

Αφήστε τους να… το ρίξουν λίγο έξω!

Διακοπές για έναν έφηβο σημαίνει παρέα με φίλους, ξενύχτια, πρώτο ραντεβού, πρώτη φορά σεξ… Όσο διάβασμα και να έχει το παιδί σας, θα του μείνει χρόνος να βγει έξω. Θα θέλει να ντυθεί ωραία, να βαφτεί, να κοιμηθεί σε καμιά φίλη, να πάει σε πάρτι… Μην πείτε “όχι”. Αλλά να είστε από κοντά! Και φυσικά όλα πρέπει να γίνονται με μέτρο! Ισορροπία στο διάβασμα και στα ξενύχτια, ειδικά για τα 17χρονα που δίνουν σε λίγο Πανελλήνιες. Δείξτε στήριξη και κατανόηση, ώστε, ό,τι και να συμβεί, να είστε οι πρώτοι που θα το μάθουν!

Συζητήστε θέματα που “καίνε” και δυσκολεύεστε να θίξετε

Σε συνάρτηση με το προηγούμενο, η περίοδος των διακοπών είναι μια ευκαιρία για να κάνετε όλες εκείνες τις συζητήσεις που αποφεύγετε και σας δυσκολεύουν. Η μαμά να μιλήσει με την κόρη, ο μπαμπάς με τον γιο για θέματα σεξουαλικού περιεχομένου κυρίως αλλά και όχι μόνο. Φροντίστε να δημιουργήσετε κατάλληλες συνθήκες, για να μπορέσει το παιδί να σας εκφράσει όλες του τις απορίες χωρίς να κομπλάρει πάρα πολύ!

Νίκη Κοσκινά

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Τι να πάρετε μαζί σας στις διακοπές του Πάσχα

Διακοπές του Πάσχα: Εύκολες diy κατασκευές για τα παιδιά σας

 

 

Σχετικά άρθρα