Η 3D oθόνη αφής που αντιδρά στο άγγιγμα

Μια εντυπωσιακή 3D οθόνη με έναν έξυπνο μηχανισμό αντίδρασης στο άγγιγμα παρουσίασε η Microsoft. Η οθόνη μπορεί να αισθανθεί το άγγιγμα του χρήστη καθώς εκείνος βλέπει και αγγίζει πράγματα πάνω στην οθόνη. Η απτική τεχνολογία είναι η νέα τάση στις οθόνες που θέλουν να προσαρμόζονται με τα όσα βλέπουν οι χρήστες.

Έτσι οι οθόνες θα αλληλεπιδρούν με τους χρήστες δημιουργώντας μια ξεχωριστή εμπειρία. Η οθόνη της Microsoft συνδυάζει μια επίπεδη LCD τηλεόραση με με ενσωματωμένους αισθητήρες πίεσης και ένα ρομποτικό βραχίονα που μετακινείται προς το μέρος του χρήστη που αγγίζει την οθόνη. Έτσι δημιουργείται μια απτική ανάδραση.

Ο χρήστης πρέπει να φοράει ειδικά στερεοσκοπικά γυαλιά για να μπορεί να αντιλαμβάνεται καλύτερη την κίνηση και τις αντιδράσεις από την οθόνη. Έτσι ο χρήστης μπορεί να περιεργάζεται και να αισθάνεται το σχήμα και το βάρος των αντικειμένων που βλέπει στην οθόνη.

Σύμφωνα με τη Microsoft, η συγκεκριμένη τεχνολογία θα μπορέσει να αποτελέσει εργαλείο για τους γιατρούς ενώ μπορεί να αξιοποιηθεί και σε βιντεοπαιχνίδια. Η οθόνη κατασκευάστηκε στα ερευνητικά εργαστήρια της Microsoft στο Redmond των ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ: e-go.gr

Σχετικά άρθρα