Μπούτι αρνίσιο με λαχανικά

Συστατικά

1 ολόκληρο μπουτάκι αρνίσιο (1- 1 ½ κιλό),
2-3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε 3-4 κομματάκια η κάθε μια,
φρέσκο δενδρολίβανο,
λίγη ξερή ρίγανη,
2 μεγάλα καρότα,
1 μεγάλο κρεμμύδι,
1 κολοκυθάκι,
1 μελιτζάνα,
5-6 μανιτάρια,

Για το γαρνίρισμα:

ντοματίνια και φρέσκο δενδρολίβανο.
Για τη σάλτσα (μαρινάδα):
2-3 κουταλάκια μουστάρδα,
βαλσάμικο ξίδι (αναλόγως προτίμησης),
θυμαρίσιο μέλι (αναλόγως προτίμησης),
ελαιόλαδο,
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Βήματα

Βήμα 1
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180° C.

Βήμα 2
Αλατοπιπερώνω το μπουτάκι και με ένα κοφτερό μαχαίρι κάνω τρύπες όπου χώνω τα σκόρδα και το φρέσκο δενδρολίβανο.

Βήμα 3
Το βάζω στο ταψί, το σκεπάζω καλά με αλουμινόχαρτο και το ψήνω για περίπου 1½ ώρα.

 

Ετοιμάζω τη σάλτσα:

Βήμα 1
Σε ένα μπολ αναμιγνύω τη μουστάρδα, το βαλσάμικο ξίδι, το μέλι, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο.

Βήμα 2
Βγάζω από το φούρνο το μπουτάκι, το ξεσκεπάζω και προσθέτω τη σάλτσα και τα κομμένα λαχανικά (καρότα, κρεμμύδι, κολοκύθι, μελιτζάνα, μανιτάρια).

Βήμα 3
Τα ανακατεύω και τα ψήνω όλα μαζί για άλλη μισή ώρα μέχρι να καραμελώσει η κρούστα στο κρέας και να ψηθούν τα λαχανικά.

Βήμα 4
Το γαρνίρω με τα ντοματίνια και το φρέσκο δενδρολίβανο.

Βήμα 5
Σερβίρω το κρέας με τα λαχανικά.

 

Πηγή: xrysessyntages.com

Σχετικά άρθρα