Έφοδος του FBI στο σπίτι και στα γραφεία του δικηγόρου του Τραμπ

Ο Μάικλ Κόεν, ο προσωπικός δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ, είναι αντιμέτωπος με έρευνα για παραβίαση του νόμου για τα οικονομικά των προεκλογικών εκστρατειών, καθώς και τραπεζική απάτη, έγραψε η εφημερίδα The Washington Post τη Δευτέρα, επικαλούμενη πηγή ενημερωμένη για την υπόθεση.

Πράκτορες του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI) πραγματοποίησαν εφόδους και έψαξαν τα γραφεία και το σπίτι του Κόεν τη Δευτέρα, με εντολή του εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ, ο οποίος χειρίζεται την έρευνα για τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016 υπέρ του Τραμπ.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος κατήγγειλε τη Δευτέρα την επιχείρηση του FBI και την χαρακτήρισε «ντροπή».

«Αυτή η κατάσταση είναι ντροπή», οδηγεί σε «ένα νέο επίπεδο αδικίας», υποστήριξε ο Τραμπ σχολιάζοντας την είδηση. Ο Τραμπ χαρακτήρισε τις εφόδους στο σπίτι και στα γραφεία του Κόεν απόλυτο κυνήγι μαγισσών, επέμεινε πως η ομάδα του Μάλερ αποτελείται από ανθρώπους προκατειλημμένους εναντίον του, ενώ επανέλαβε την άποψη ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης, Τζεφ Σέσιονς, δεν έπρεπε να είχε αποποιηθεί κάθε ευθύνη για την έρευνα του Μάλερ.

Ερωτηθείς για άλλη μια φορά εάν θα αποπέμψει τον Μάλερ, ο Τραμπ απέφυγε να απαντήσει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικά άρθρα