Κοτόπουλο με τραχανά, ντομάτα και γιαούρτι

Υλικά

1 μεγάλο κοτόπουλο, κομμένα σε 6 – 8 κομμάτια
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, χοντροκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες, ξεφλουδισμένες
500 γρ. ολόκληρα ντοματάκια από κονσέρβα, με το χυμό τους, πολτοποιημένα (ή 600 γρ. ώριμες ντομάτες στην εποχή τους)
250 γρ. τραχανάς ξινός Βλάχα
2 φύλλα δάφνης
50 ml ελαιόλαδο
50 ml λευκό κρασί
600 ml νερό
αλάτι, φρεσκοκομμένο πιπέρι
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

 

Διαδικασία

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 4 -5 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 3 – 4 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε για 2 – 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τη ντομάτα, τα φύλλα δάφνης, αλάτι, πιπέρι και το νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 40 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. Προσθέτουμε τον τραχανά και σιγομαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να γίνει ο τραχανάς. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για λίγο να κρυώσει. Ρίχνουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

 

Πηγή: gastronomos.gr

Σχετικά άρθρα