Πώς να αντιμετωπίσεις τη συκοφαντία: «Του έβαλαν λόγια για μένα και με χώρισε»

Πριν κάποιο καιρό γνώρισα κάποιον με τον οποίο συνδέθηκα ερωτικά. Τυγχάνει να γνωρίζω μια πολύ καλή φίλη του με την οποία, όμως, στο παρελθόν είχα μαλώσει και η άποψή της είναι πολύ άσχημη για μένα. Όταν, η φίλη του, του είπε πως με ξέρει και το τι έχει γίνει μεταξύ μας, αυτός ζήτησε να διακόψουμε! Πρόσφατα, όμως, γύρισε ξανά σε μένα λέγοντας μου πως με θέλει και αυτός. Το θέμα είναι πως δεν ξέρω πώς να διαχειριστώ την κατάσταση. Με ενδιαφέρει πραγματικά και ουσιαστικά αυτός ο άνθρωπος. Με πλήγωσε, όμως, η επιρρέπειά του και δεν μπορώ να είμαι ήσυχη καθώς φοβάμαι ότι πάλι το κοντινό του αυτό πρόσωπο θα προσπαθήσει να μας χωρίσει. Θα εκτιμούσα πολύ την άποψη σας ως προς το πώς να διαχειριστώ μια τέτοια κατάσταση.

Στο ερώτημα απαντά η Θετική Ψυχολόγος και Life Coach, Δρ Μαρία Φωτιάδου:

Το βασικό και πιο ουσιαστικό που μπορείτε να κάνετε είναι να του μιλήσετε και να εξηγήσετε το τι είχε συμβεί στο παρελθόν, τη σχέση σας με το τρίτο άτομο και τα συναισθήματά σας ως προς την κατάσταση και την σχέση σας. Εξηγήστε τους φόβους σας στον σύντροφό σας και δείτε τι έχει να πει ο ίδιος.

Ωστόσο, όταν ο σύντροφός μας επηρεάζεται από λόγια τρίτων ατόμων και δεν έχει ισχυρή προσωπική άποψη και αντίληψη ο ίδιος, αυτό και μόνο είναι λόγος να μας ανησυχεί.

Τα τρίτα άτομα έρχονται να τεστάρουν την εμπιστοσύνη ενός ζευγαριού και την αγάπη που υπάρχει. Όταν ένας άνθρωπος αδυνατεί να μας εκτιμήσει σωστά και να κρίνει από την προσωπική του εμπειρία μαζί μας, αλλά αντιθέτως επηρεάζεται από τρίτα άτομα, τότε δεν θα έπρεπε να μας ανησυχούν τα τρίτα άτομα, αλλά ο ίδιος ο σύντροφός μας.

Σχετικά άρθρα