Μαράια Κάρεϊ: Η τραγουδίστρια που έχει πουλήσει πάνω από 200 εκατ. δίσκους- Η διπολική διαταραχή και η τεράστια αποζημίωση από πρώην

Θέλοντας να δώσει ένα τέλος στα ταμπού η Μαράια Κάρεϊ αποκάλυψε στο περιοδικό People ότι πάσχει από διπολική διαταραχή πράγμα το οποίο γνωρίζει από το 2001. Η διάγνωση προέκυψε όταν οδηγήθηκε για νοσηλεία ύστερα από τον νευρικό κλονισμό που υπέστη. Αφορμή για το γεγονός στάθηκαν οι κριτικές που δέχτηκε για την ταινία Glitter.
Μπορεί η διάγνωση να έγινε 17 ολόκληρα χρόνια πριν, ωστόσο η διάσημη ηθοποιός επειδή δεν μπορούσε να το διαχειριστεί έχει λίγο καιρό που απευθύνθηκε σε ειδικούς για να ζητήσει βοήθεια.

mariah-carey-9
Η ίδια τόνισε ότι δεν ήθελε να το πιστέψει:

«Ζούσα σε άρνηση και απομονωμένη και υπό τον μόνιμο φόβο ότι κάποιος θα με αποκάλυπτε» εξομολογείται η Κάρεϊ.
«Ήταν πολύ βαρύ το φορτίο για να το επωμιστώ και απλά δεν μπορούσα πλέον να το κάνω. Αναζήτησα και έλαβα θεραπεία, άφησα θετικούς ανθρώπους να σταθούν στο πλευρό μου και άρχισα και πάλι να κάνω ό,τι αγαπώ, να γράφω τραγούδια και μουσική».

Η τραγουδίστρια δεν καταλάβαινε αρχικά που οφειλόταν η κατάστασή της. Είναι χαρακτηριστικά αυτά που είπε:
«Για πολύ καιρό νόμιζα ότι υπέφερα από σοβαρή διαταραχή ύπνου. Αλλά δεν επρόκειτο για απλή αϋπνία και δεν έμεινα απλά ξύπνια μετρώντας προβατάκια. Δούλευα ξανά και ξανά…. Ήμουν ευέξαπτη και ζούσα υπό τον μόνιμο φόβο ότι απογοητεύω τους ανθρώπους. Αποδείχθηκε ότι βίωνα μιας μορφής μανία. Τελικά, απλά θα χτυπούσα σε έναν τοίχο.»


Η αγωγή που παίρνει η Μαράια Κάρεϊ είναι για διπολικής διαταραχής τύπου 2 και της επιτρέπει να δουλεύει πάνω στο νέο της άλμπουμ αφού «δεν την κάνει να νιώθει πολύ κουρασμένη ή νωθρή».
«Βρίσκομαι σε πραγματικά πολύ καλή θέση τώρα, όπου συζητώ με άνεση τη μάχη μου με τη διπολική διαταραχή. Ελπίζω ότι θα φθάσουμε κάποια στιγμή στο σημείο όπου δεν θα υπάρχει πλέον το στίγμα σε βάρος των ανθρώπων που περνούν μόνοι τους καταστάσεις» υπογράμμισε.

Πάμε να δούμε την ιστορία της θαρραλέας Μαράια Κάρεϊ που αποτελεί μία από τις πλέον επιτυχημένες τραγουδίστριες παγκοσμίως με πωλήσεις πάνω από 200 εκατομμύρια δίσκους.

Από 3 χρονών φάνηκε το ταλέντο της

Η Μαράια Κάρεϊ γεννήθηκε στις 27 Μαρτίου 1970 στο Χάντινγκτον του Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης. Ο πατέρας της ήταν μηχανικός αεροσκαφών αλλά η Μαράια πήρε από τη μητέρα της η οποία ήταν τραγουδίστρια της Όπερας της Νέας Υόρκης και δασκάλα φωνητικής μουσικής. Ήταν το μικρότερο παιδί από τρία αδέρφια.

Η μητέρα της Μαράια Κάρεϊ από πολύ μικρή ηλικία παρατήρησε το ταλέντο της μικρότερης κόρης της. Όταν έκανε πρόβα για το Rigoletto του Βέρντι , δηλαδή πριν ακόμη η πασίγνωστη σήμερα τραγουδίστρια γίνει 3 χρονών , κατάλαβε ότι είχε χάρισμα.

mariah-carey-7

«Από τότε που η Μαράια ήταν μικρό κορίτσι τραγουδούσε στον σωστό τόνο. Ήταν σε θέση να ακούει έναν ήχο και να τον αναπαράγει ακριβώς.» είχε πει στο περιοδικό People το 1993. Το μέλλον διαγράφονταν από τότε αφού η μικρή Μαράια δεν έχανε ούτε ατάκα, τραγουδούσε στα Ιταλικά και έμπαινε πάντα στο σωστό σημείο. Ακόμη και το όνομα της έχει σχέση με τη μουσική. Η μητέρα της επέλεξε το όνομα της από το τραγούδι “They Call the Wind Maria” που αγαπούσε πολύ. Φυσικά από πολύ μικρή την έβαλαν στον χώρο της μουσικής αφού σε ηλικία 4 χρονών ξεκίνησε τα μαθήματα τραγουδιού. Εν τέλει η έκταση της φωνής της έφτασε να είναι 5 οκτάβες!

mariah-carey-2
Η οικογένειά της ήταν πολυπολιτισμική αφού ο πατέρας της ήταν από τη Βενεζουέλα πράγμα που έκανε τα παιδικά χρόνια της Μαράια Κάρεϊ δύσκολα αφού πολλές φορές είχαν πέσει θύματα ρατσισμού. Σύμφωνα με δημοσίευμα του aceshowbiz.com η οικογένειά της δέχτηκε επιθέσεις αφού δηλητηρίαζαν τα σκυλιά τους, ανατίναζαν το αυτοκίνητό τους και μάλιστα είχαν δεχτεί και πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η οικογένεια της μητέρας της είχε πρόβλημα με την επιλογή του συζύγου της.Ίσως όλα αυτά τα γεγονότα επηρέασαν τη συνοχή του ζευγαριού το οποίο χώρισε όταν η Μαράια ήταν μόλις 3 χρονών.

mariah-carey-4

Πώς ξεκίνησε η λαμπρή πορεία της στη μουσική

Ύστερα από την αποφοίτησή της το 1987 από το Λύκειο Harbourfields της Νέας Υόρκης μετακόμισε στον Μανχάταν. Μπορεί να δούλευε σερβιτόρα και να σπούδαζε κοσμητολογία ωστόσο ταυτόχρονα έγραφε τραγούδια και προσπαθούσε να κάνει καριέρα στη μουσική.
Όταν ήταν 18 χρονών αποφάσισε, με την επίσης τραγουδίστρια Brenda K. Starr, να πάνε σε ένα πάρτι που διοργάνωνε η δισκογραφική εταιρεία CBS. Η φίλη της επέμενε να δώσει ένα δείγμα της δουλειάς της στον Jerry Greenberg ωστόσο αυτό κατέληξε στα χέρια του προέδρου της Columbia, τον Τόμυ Μοτόλα. Χωρίς να χάνει χρόνο ο Τόμυ Μοτόλα άκουσε στον δρόμο της επιστροφής από το πάρτι τα τραγούδια της Μαράια και αμέσως της πρότεινε συνεργασία. Αφού υπέγραψαν βγήκε ο πρώτος δίσκος με όνομα «Mariah Carey» το 1990. Η μεγάλη του επιτυχία οδήγησε και σε δεύτερο δίσκο 2 χρόνια αργότερα.

mariah-carey-8

Μια μεγάλη καριέρα ξεκίνησε από εκείνο το πρώτο ντέμο που πείστηκε να δώσει. Δεν θα χρειαστούν πολλά χρόνια μέχρι να γευτεί την επιτυχία. Το άλμπουμ της (Daydream) το 1995 έμεινε στην ιστορία της μουσικής αφού το δεύτερο τραγούδι από το άλμπουμ (One Sweet Day) έσπασε κάθε ρεκόρ και παρέμεινε στην κορυφή του των chart για 16 εβδομάδες.

Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας της, η Carey έχει πουλήσει περισσότερους από 200 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως, καθιστώντας την έναν από τους πιο περιζήτητους μουσικούς καλλιτέχνες όλων των εποχών. Σύμφωνα με την RIAA, είναι η τρίτη γυναίκα καλλιτέχνης στις Ηνωμένες Πολιτείες με τις καλύτερες πωλήσεις που αγγίζουν τα 63,5 εκατομμύρια άλμπουμ.

Το 2008 η Κάρεϊ κατέκτησε για 18ο φορά τη νούμερο ένα θέση στις ΗΠΑ με την κυκλοφορία του “Touch My Body” πράγμα που δεν έχει καταφέρει άλλος σόλο καλλιτέχνης.

mariah-carey-3

Οι σχέσεις της που τελειώνουν η μία μετά την άλλη…

Το βράδυ που γνώρισε τον Τόμυ Μοτόλα όλα άλλαξαν στη ζωή της. Όχι μόνο γιατί της χάρισε μία λαμπρή καριέρα αλλά γιατί στον πρόσωπό του βρήκε τον άνθρωπο που θα παντρευόταν τρία χρόνια αργότερα τον Ιούνιο του 1993 σε μία θεαματική τελετή. Ο γάμος της με τον περίπου 2 δεκαετίες μεγαλύτερό της μουσικό παραγωγό θα διαρκέσει μόνο 5 χρόνια.

Λίγο μετά τον χωρισμό της η Μαράια Κάρεϊ είχε σχέση με τον τραγουδιστή Λουίς Μιγκέλ η οποία έληξε τρία χρόνια μετά το 2001.

Η συνάντησή της με τον ράπερ και ηθοποιό Νικ Κάνον στο βίντεο κλιπ του τραγουδιού “Bye Bye” ήταν η αρχή ενός μεγάλου έρωτα. Μόλις δύο μήνες γνωριμίας χρειάστηκαν για να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας στις 30 Απριλίου 2008. Ο γάμος τους έγινε μυστικά στις Μπαχάμες. Μαζί απέκτησαν δίδυμα τρία χρόνια αργότερα.

mariah-carey-6

mariah-carey-10

Ούτε ο δεύτερος γάμος της Μαράια Κάρεϊ θα έχει καλό τέλος αφού μετά από 6 χρόνια το ζευγάρι ανακοίνωσε τον χωρισμό του. Αυτό δεν εμπόδισε την τραγουδίστρια να συνεχίσει τη ζωή της και να αρραβωνιαστεί τον επιχειρηματία Τζέιμς Πάρκερ. Κι ενώ θα περίμεναν ότι το happy end ήταν καιρός να έρθει στη ζωή της Μαράια 9 μήνες μετά ανακοινώθηκε ο χωρισμός τους. Η διάσημη τραγουδίστρια όχι μόνο διέλυσε τον αρραβώνα της αλλά ζήτησε αποζημίωση 10 εκατομμυρίων δολαρίων όπως και να κρατήσει το πανάκριβο δαχτυλίδι των αρραβώνων που της είχε δωρίσει ο πάμπλουτος πρώην της!

Τον Τζέιμς Πάρκερ ξέχασε η Μαράια Κάρεϊ όταν βρέθηκε στη σφριγηλή αγκαλιά του κατά 13 χρόνια νεότερό της χορευτή, Μπράιαν Τανάκα . Λέγεται ότι η τραγουδίστρια του έδινε 23.000 € τον μήνα για να της αγοράζει δώρα. Τέλος στη σχέση τους μπήκε 5 μήνες μετά από την τραγουδίστρια η οποία φαίνεται ότι δεν άντεξε τη ζήλεια αλλά και τον πολυέξοδο τρόπο ζωής του νεαρού συντρόφου της.

 

Σχετικά άρθρα