Αρχική / Teens / Εφηβεία και σχέσεις: Τι κάνω λάθος και απομακρύνω τους ανθρώπους από κοντά μου;
xorismos efiveia

Η 18χρονη Παυλίνα ρωτά

Εφηβεία και σχέσεις: Τι κάνω λάθος και απομακρύνω τους ανθρώπους από κοντά μου;

Τον τελευταίο καιρό έχω αρχίσει να έχω πολλές αμφιβολίες για τον εαυτό μου. Αυτό ξεκίνησε από όταν άρχισα να βγαίνω τα πρώτα μου ραντεβού ως κλασική έφηβη. Το πρόβλημα ήταν και συνεχίζει να είναι ότι ήμουν πάντα εκεί να ακούσω τον άλλον να συζητήσουμε, έχοντας πάντα ξεκάθαρη την θέση μου και την καλοσύνη μου στα ύψη. Η μοναδική σχέση που κατάφερα να κάνω τελικά αποδείχθηκε ότι κρατιόταν σχεδόν μόνο από μένα. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, χωρίς να έχω κρατήσει κακία ακόμη και τώρα σε αυτόν τον άνθρωπο… Αμφιβάλλω πολύ για τον εαυτό μου… Όσο καλά φέρομαι, τόσο αυτό δεν βρίσκει ανταπόκριση. Γιατί συμβαίνει αυτό; Τι κάνω λάθος και απομακρύνει τους ανθρώπους από κοντά μου;

Στο ερώτημά σας απάντησε η ψυχολόγος – Σύμβουλος ψυχικής υγείας Άση Μπουμπαλίκη

Πολλές φορές στην προσπάθειά μας να γίνουμε/να είμαστε αρεστοί στους άλλους, όποιοι σημαντικοί άλλοι κι εάν είναι αυτοί για εμάς, δίνουμε πάρα πολλά από τον εαυτό μας. Κι αυτό, τελικά, φαίνεται να μην έχει τις περισσότερες φορές το αποτέλεσμα που πιστεύαμε ότι θα έπρεπε να έχει. Αυτό που θα σε συμβούλευα να κάνεις είναι να είσαι εσύ πάντα κοντά σε εσένα. Εννοώντας να είσαι φυσικά ο εαυτός σου! Και όχι να γίνεσαι κάποια άλλη κάθε φορά, σύμφωνα με τον ποιον έχεις απέναντί σου και πώς πιστεύεις ότι εκείνου θα του άρεσε να είσαι. Θα δεις πως με αυτόν τον τρόπο και εσύ θα εκτιμήσεις πολύ περισσότερο εσένα και θα νιώθεις καλύτερα με τον εαυτό σου και οι αλλού θα σε εκτιμούν περισσότερο… Γιατί εάν δεν εκτιμούμε εμείς οι ίδιοι αυτό που είμαστε με τα προτερήματα αλλά και με τα ελαττώματά μας, κανένας άλλος δε θα το κάνει!

Άση Μπουμπαλίκη

Ψυχολόγος – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

asimeniabb@gmail.com

698 662 66 16

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X