Δώστε κι εσείς στέγη σε ένα σκυλάκι που έχει ανάγκη από μια οικογένεια!

Οι τηλεοράσεις στα ηλεκτρονικά καταστήματα προβάλλουν τυχαίες εικόνες. Γιατί να μη χρησιμοποιηθούν για κάποιο καλό σκοπό; Το Pedigree® έχοντας ως όραμα τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου για τα κατοικίδια, πιστεύει στην αξία της υιοθεσίας καθώς κάθε σκύλος που βρίσκει μια ζεστή στέγη, δημιουργεί ταυτόχρονα και μία νέα θέση φιλοξενίας σε καταφύγιο. Ωστόσο, αν και στην Ελλάδα υπάρχουν χιλιάδες σκύλοι που αναζητούν σπίτι, τα καταφύγια με σκύλους προς υιοθεσία έχουν ελάχιστη προσέλευση. Αντιθέτως, τα εμπορικά καταστήματα έχουν καθημερινά, χιλιάδες επισκέπτες.

Το Pedigree® συνεργάστηκε με την εταιρία ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών Κωτσόβολος μέσα από μια πολύ πρωτότυπη και τρυφερή ενέργεια με σκοπό να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει το κοινό σχετικά με την υιοθεσία κατοικίδιων ζώων αλλά και να αυξήσει τις επισκέψεις στα καταφύγια. Για ένα μήνα, οι τυχαίες εικόνες που προβάλλονταν στις οθόνες των τηλεοράσεων των καταστημάτων Κωτσόβολος, αντικαταστάθηκαν με βίντεο από σκύλους που αναζητούσαν σπίτι. Οι επισκέπτες μπορούσαν να δουν το όνομα του σκύλου, τη φιλοζωική που το φιλοξενούσε και στοιχεία επικοινωνίας. Όταν κάποιος σκύλος εγκατέλειπε το καταφύγιο, εγκατέλειπε και την οθόνη του! Σιγά σιγά η επισκέψεις στα καταφύγια αυξήθηκαν και έτσι 4 σκύλοι που συμμετείχαν στην ενέργεια, απολαμβάνουν σήμερα ένα ζεστό σπίτι.

Η ενέργεια αυτή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Προγράμματος Υιοθεσίας Pedigree® το οποίο ξεκίνησε στα τέλη του 2010 και στη διάρκεια των έξι και πλέον χρόνων εφαρμογής του έχει γίνει δεκτό με ιδιαίτερη θέρμη από τη ζωοφιλική κοινότητα, έχοντας συμβάλει στην εξεύρεση στέγης για πάνω από 3.700 σκύλους που φιλοξενούνταν σε καταφύγια όλης της χώρας.

Το Πρόγραμμα Υιοθεσίας Pedigree® αποτελεί μέρος της πολιτικής για την Εταιρική Κοινωνική Υπευθυνότητα που εφαρμόζει η MarsHellas και φιλοδοξεί μέσα από τη στενή συνεργασία με τους εκπροσώπους της φιλοζωικής κοινότητας να συμβάλει με ουσιαστικό τρόπο και σε πανεθνική κλίμακα στην αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης των σκύλων και στην εμπέδωση των αξιών της υπεύθυνης ιδιοκτησίας κατοικίδιων στην ελληνική κοινωνία.

Δείτε το video της ενέργειας στη σελίδα της Pedigree στο Facebook.

 

Σχετικά άρθρα