Μπορεί να χαλάσει η φιλία μας από έναν ασήμαντο καβγά;

Έχω μαλώσει με τη φίλη μου και δεν ξέρω τι να κάνω. Μου φώναξε άδικα κάποια στιγμή στην τάξη ενώ διαβάζαμε κι ενώ εγώ δεν έφταιγα. Εγώ θύμωσα. Την επόμενη μέρα μού ζήτησε συγγνώμη. Εγώ ήμουν χάλια μετά τον καβγά και φέτος δίνουμε και Πανελλήνιες… Πέρασαν οι μέρες και δε μιλάγαμε και άρχισα να συνειδητοποιώ κάποια πράγματα. Πρώτον άρχισε να μιλάει σε μια κοπέλα που δεν της έχει φερθεί καλά στο παρελθόν ενώ εμένα μάλλον με είχε πάντα δεδομένη. Πάντα για τα δικά της θέματα μιλούσε κι έπρεπε να προσπαθώ πολύ για να της τραβήξω την προσοχή. Γι’ αυτήν την κοπέλα που δεν της φέρθηκε καλά, είχε στεναχωρηθεί πάρα πολύ και ήθελε κάθε μέρα να μάθει τι είχε γίνει (γιατί είχε απομακρυνθεί και η κολλητή μου δεν ήξερε το λόγο). Με μένα που ξέρει γιατί είμαι θυμωμένη γιατί δεν ενδιαφέρεται;

Στο ερώτημά σας απάντησε η Ψυχολόγος – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας Άση Μπουμπαλίκη

Αυτό που καταλαβαίνω από το mail σου είναι πως υπήρξε μια στιγμή έντασης ανάμεσα σε σένα και τη φίλη σου. Η ίδια σου ζήτησε συγγνώμη και στη συνέχεια αναφέρεις πως εσύ ήσουν ακόμη στεναχωρημένη και απ’ όσο καταλαβαίνω από αυτό που γράφεις κάπως απόμακρη.

Στη συνέχεια εκείνη φαίνεται να στράφηκε στην άλλη φίλη της, προφανώς πιστεύοντας πως μαζί σου λύθηκε η “παρεξήγηση” αφού σου ζήτησε συγγνώμη που σου φώναξε άδικα.

Θα σε συμβούλευα να μοιραστείς μαζί της την όποια σου ενόχληση γιατί μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μάθεις κι εσύ αλλά και εκείνη γιατί ακόμη φαίνεται να υπάρχει μεταξύ σας μια “απομάκρυνση”. Απ’ όσο καταλαβαίνω είστε καλές φίλες κι είναι άδικο να χαθεί μια φιλία γιατί καμιά δεν παίρνει την πρωτοβουλία να μιλήσει για αυτό που ενοχλεί. Εσύ όμως πιστεύω ότι μπορείς!!!

Άση Μπουμπαλίκη

Ψυχολόγος – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

[email protected]

698 662 66 16

Σχετικά άρθρα