Σολομός με γλυκόξινη σάλτσα

Συστατικά

  • 4 κομμάτια σολομό
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές καστανή ζάχαρη
  • 1 λεμόνι, ο χυμός
  • 3 κουταλιές νερό
  • 3 κουταλιές ώριμο μάνγκο πολτοποιημένο
  • 1 κουταλάκι ψιλοκομμένα φύλλα μέντας
  • αλάτι

Βήματα

Αλατοπιπερώνετε τα κομμάτια σολομού, το βάζετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνετε για 5 λεπτά. Γυρίζετε τον σολομό και τον ψήνετε για άλλα 5 λεπτά.

Αφαιρέστε τον σολομό από το τηγάνι και τα βάζετε σε ατομικά πιάτα, τα οποία σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο για να μείνει ζεστός.

Σε μια κατσαρόλα, βάζετε το βούτυρο και όταν λιώσει, σοτάρετε το κρεμμύδι.

Στη συνέχεια, προσθέτετε το νερό, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και αλάτι. Αφήνετε τη σάλτσα να βράσει καλά. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Ακολούθως, προσθέτετε το μάνγκο και βράζετε για ακόμη 1-2 λεπτά.

Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε τη μέντα.

Ρίχνετε τη σάλτσα πάνω από τις φέτες σολομού και σερβίρετε αμέσως.

Πηγή: xrysessyntages.com

Σχετικά άρθρα