Νταβούτογλου: «Σφαγή» η επίθεση του στρατού εναντίον οπαδών του Μόρσι

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου καταδίκασε τη σημερινή επίθεση των δυνάμεων ασφαλείας στο Κάιρο με 42 νεκρούς έξω από τη βάση της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς, χαρακτηρίζοντάς την “σφαγή” και έκανε έκκληση να ξεκινήσει η διαδικασία προς την εξομάλυνση της κατάστασης στη χώρα.

Ισλαμιστές διαδηλωτές, εξαγριωμένοι από την ανατροπή του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, είπαν ότι η επίθεση σημειώθηκε έξω από το αρχηγείο της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς όπου δέχτηκαν πυρά.

Ο στρατός απέδωσε την αιματοχυσία σε “τρομοκρατική οργάνωση” που επιχείρησε να εισβάλει στο κτιριακό συγκρότημα και δήλωσε ότι τουλάχιστον ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και 40 τραυματίστηκαν.

“Καταδικάζω απερίφραστα την σφαγή που συντελέστηκε στην Αίγυπτο κατά την πρωινή προσευχή στο όνομα των θεμελιωδών ανθρώπινων αξιών, τις οποίες πρεσβεύουμε”, έγραψε ο Νταβούτογλου στο Twitter.

Ο ίδιος έκανε έκκληση για την έναρξη μίας πολιτικής διαδικασίας εξομάλυνσης που σέβεται την εθνική βούληση των Αιγυπτίων.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Νταβούτογλου κατήγγειλε την ανατροπή του Μόρσι από τον αιγυπτιακό στρατό ύστερα από αρκετές ημέρες μαζικών διαδηλώσεων κατά της διακυβέρνησής του και με “στρατιωτικό πραξικόπημα” και την χαρακτήρισε “απαράδεκτη”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα