Σοκολατένια Τρίγωνα Πανοράματος

Προετοιμασία: 1 ώρα και 30΄, Αναμονή: 1 νύχτα, Ψήσιμο: 30΄ – 40΄

Υλικά (για 24 τρίγωνα)

1 πακέτο φύλλο κρούστας

250 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο

Για το σιρόπι

1 κιλό ζάχαρη

700 γρ. νερό

100 γρ. μέλι

λίγος χυμός λεμονιού

Για την κρέμα

60 γρ. κρόκοι αυγών (από περίπου 3 αυγά)

30 γρ. ζάχαρη

150 γρ. κρέμα γάλακτος περίπου 35% λιπαρά

150 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες

190 γρ. κουβερτούρα 50% – 55% κακάο, λιωμένη

Διαδικασία

Κρέμα

Ετοιμάζουμε την κρέμα από την προηγούμενη μέρα ως εξής: Ανακατεύουμε σε μια κατσαρόλα, με τον αυγοδάρτη, τους κρόκους με τη ζάχαρη χωρίς να την τοποθετήσουμε στη φωτιά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει το μείγμα στον πάτο της κατσαρόλας. Οταν η θερμοκρασία του μείγματος φτάσει τους 82° C, αποσύρουμε από τη φωτιά και ομογενοποιούμε, κατά προτίμηση με ένα ραβδομπλέντερ.

Αδειάζουμε περίπου το 1/3 του μείγματος στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια κουτάλα ή σπάτουλα ζαχαροπλαστικής (μαρίζ). Προσπαθούμε, όσο γίνεται, να είναι λείο το μείγμα.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα, προσθέτοντας λίγο-λίγο το υπόλοιπο μείγμα μέσα στη λιωμένη σοκολάτα. Αν θέλουμε, ομογενοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά. Το μεταφέρουμε σε ένα άλλο σκεύος, το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε όλη νύχτα στο ψυγείο να πήξει.

Τρίγωνα

Την επομένη ετοιμάζουμε τα τρίγωνα ως εξής: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C. Παίρνουμε ένα φύλλο κρούστας και το κόβουμε στη μέση.

Στη συνέχεια το διπλώνουμε 3 φορές, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μια στενόμακρη λωρίδα. Τυλίγουμε την κάτω δεξιά γωνία προς την αριστερή πλευρά, δημιουργώντας ένα ορθογώνιο τρίγωνο. Διπλώνουμε το τρίγωνο προς τη δεξιά πλευρά και συνεχίζουμε εναλλάξ μέχρι να έχουμε ένα τριγωνάκι (όπως τυλίγουμε τα τυροπιτάκια).

Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με τις πλευρές ενωμένες, χωρίς να αφήνουμε κενά. Τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο. Ψήνουμε τα τρίγωνα μέχρι να ροδίσουν, για 30 – 40 λεπτά.

Σιρόπι

Λίγο πριν βγάλουμε τα τρίγωνα από το φούρνο, ετοιμάζουμε το σιρόπι: Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα μέχρι να πάρουν βράση και αποσύρουμε. Βγάζουμε τα τρίγωνα από το φούρνο και τα στραγγίζουμε από το βούτυρο. Τα σιροπιάζουμε με το καυτό σιρόπι και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

Σκίζουμε τη μία τους πλευρά με ένα μαχαίρι (αυτήν που έχει πιο πολύ χώρο, για να μπει η κρέμα) και τα γεμίζουμε με κρέμα σοκολάτας.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Σχετικά άρθρα