Αρχική / Σχέσεις / Άντρες που φοβούνται τις σοβαρές σχέσεις: Τι πρέπει να προσέξεις μαζί τους
antres-pou-fovountai-ti-sovari-sxesi

Η 30χρονη Ευτυχία ρωτά

Άντρες που φοβούνται τις σοβαρές σχέσεις: Τι πρέπει να προσέξεις μαζί τους

Είμαι με έναν άντρα ίδιας ηλικίας με μένα, εδώ και 7 μήνες. Τον θέλω πολύ και θέλω να κάνω οικογένεια μαζί του. Είναι ο μόνος που το έχω σκεφτεί. Στην αρχή, ήταν όλα μαγικά: κάθε φορά που βρισκόμασταν περνάγαμε τέλεια, ένιωθα μοναδική. Ώσπου κάποια στιγμή, μου εξήγησε ότι δεν μπορεί να κάνει σχέση και ούτε και θέλει. Θέλει να βρισκόμαστε, να περνάμε καλά, με τους δικούς του όρους. Όχι συχνά γιατί δουλεύει πολύ και μου λέει ότι δεν προλάβαινε. Από την άλλη, όταν βρισκόμαστε περνάμε όμορφα. Δεν με έχει γνωρίσει στους φίλους και γονείς τους, μόνο σε 3 κολλητούς του. Στην αρχή κι έκτοτε τίποτα. Εγώ πάλι έχω ερωτευτεί αυτόν τον άνθρωπο και δεν θέλω τον χάσω. Πώς θα καταλάβω τι θέλει; Σας ευχαριστώ πολύ.

Στο ερώτημα απαντά ο Eυάγγελος Κουσιάδης:

Αγαπητή φίλη,

επιτρέψτε μου να πω, ότι έχετε «πέσει» σε δύσκολη περίπτωση. Υπάρχουν αρκετοί άντρες, που βολεύονται στο να περνάνε καλά σε μία σχέση και φοβούνται πάρα πολύ το μετά της σχέσης, όταν δηλαδή η σχέση θα τείνει να γίνει πιο σοβαρή. Αυτοί οι άνδρες χαρακτηρίζονται από ανασφαλή-φοβικό ή και απορριπτικό τύπο δεσμού, που σημαίνει ότι είναι αρκετά ευθυνόφοβοι και δεν επιθυμούν έντονα την εξέλιξη της σχέσης, όχι απαραίτητα γιατί δεν την θέλουν, αλλά ίσως, γιατί τους φοβίζει και τους αγχώνει. Προτιμούν τις χαλαρές καταστάσεις και όχι τα πολύ-πολύ σοβαρά.

Από την άλλη, η επιλογή του συγκεκριμένου άντρα από τη μεριά σας και το «κόλλημα» μαζί του, δείχνει ότι κι εσείς είστε ανασφαλής μέσα σε αυτή τη σχέση, αλλά εξίσου ανασφαλής αισθάνεστε κι έξω από αυτή τη σχέση – είναι λίγο συγκρουσιακό όλο αυτό για εσάς, καταλαβαίνετε…

Αυτός ο άνθρωπος, νομίζω σας θέλει, αλλά κυρίως ερωτικά, πρώτα θέλει την ασφάλειά του και πάνω απ’ όλα έχει ανάγκη να νιώθει ότι έχει τον έλεγχο στη μεταξύ σας σχέση. Η επισημοποίηση της σχέσης θα του αφαιρέσει αυτόν τον έλεγχο…

Ευάγγελος Κουσιάδης Bsc, MBPsS,  SGIP,  RSci
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Ψυχοθεραπευτής – Συγγραφέας
www.kousiadis.gr
info@kousiadis.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X