Πρόεδροι ΤΕΙ «απειλούν» με παραιτήσεις

Η Τριμελής Γραμματεία της Συνόδου Προέδρων-Αναπληρωτών Προέδρων ΤΕΙ, στην οποία μετέχει το ΤΕΙ Κρήτης απέστειλε στον Υπουργό Παιδείας επιστολή στην οποία μεταξύ άλλων προειδοποιούν για αδυναμία λειτουργίας των Ιδρυμάτων αλλά και για ενδεχόμενο εξέγερσης των φοιτητών και των οικογενειών τους, ενώ την ίδια ώρα δηλώνουν ότι αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα στη Έκτακτη Σύνοδο των Προέδρων και Αναπληρωτών Προέδρων των ΤΕΙ της Χώρας, οι παραιτησεις των προέδρων των ΤΕΙ θα τεθούν στη διάθεση του Υπουργού.

Στην επιστολή που απεστάλη στον Υπουργό οι καθηγητές αναφέρουν ρητά ότι τα Ιδρύματά, με δεδομένη την αδυναμία λειτουργίας της εκπαίδευσης από την αρχή του νέου Ακ. Έτους συγκλίνουν στην απόφαση να μην ξεκινήσει το Χειμερινό Εξάμηνο 2013-14.

Μια από τις αιτίες για την αδυναμία λειτουργίας των ΤΕΙ, εντοπίζεται από τους καθηγητές στο γεγονός ότι το Έκτακτο Εκπαιδευτικό Προσωπικό των ΤΕΙ θα περικοπεί από το επόμενο Ακαδημαϊκό Έτος κατά 90%.

Μετά από μια τέτοια περικοπή, τα ΤΕΙ μπορούν να προσφέρουν στους φοιτητές μόνο το 50-55% περίπου του εκπαιδευτικού έργου, ακόμα και μετά από τις πραγματικά δραματικές οικονομίες κλίμακας στο εκπαιδευτικό έργο σε όλα τα Ιδρύματα το τελευταίο διάστημα, υποστηρίζουν οι καθηγητές.

Σχετικά άρθρα