Καρλ Λάγκερφελντ: «Αν δεν θέλετε κάποιος να σας κατεβάζει το εσώρουχο, μη γίνετε μοντέλο. Πηγαίντε σε ένα μοναστήρι»

Έξαλλος με το κίνημα #MeToo είναι ο θρυλικός σχεδιαστής μόδας Καρλ Λάγκερφελντ, θεωρώντας ότι η ευθιξία ορισμένων μοντέλων έχει φτάσει σε παρανοϊκά επίπεδα. Ο 84χρονος Γερμανός υπερασπίστηκε με πρόσφατες δηλώσεις του τον στυλίστα Καρλ Τέμπλερ, ο οποίος έχει κατηγορηθεί από μοντέλα ότι «τράβηξε βίαια προς τα κάτω το εσώρουχό τους» χωρίς να τις ρωτήσει.

Μιλώντας στο γαλλικό περιοδικό Numero, ο σχεδιαστής εξέφρασε την οργή του για τα μοντέλα και τις ηθοποιούς που χαρακτηρίζουν ως σεξουαλική παρενόχληση την παραμικρή χειρονομία από συναδέλφους του. Ο Λάγκερφελντ υποστήριξε ότι όλα τα μοντέλα «ξέρουν πού μπλέκουν» όταν αποφασίζουν να ασχοληθούν με το μόντελινγκ, και επομένως δεν πρέπει να γκριζιάζουν και να παραπονιούνται.

«Αν δεν θέλετε κάποιος να σας κατεβάζει το εσώρουχο, μη γίνετε μοντέλο. Πηγαίντε σε ένα μοναστήρι, θα υπάρχει πάντα εκεί μια θέση για εσάς. Ψάχνουν κόσμο!» είπε ο σχεδιαστής.

Ο Λάγκερφελντ, ο οποίος εργάζεται ως creative director στους οίκους Chanel και Fendi και διαθέτει την δική του γραμμή με την υπογραφή του, πιστεύει ότι οι συνεχείς καταγγελίες των μοντέλων καθιστούν αδύνατο για τους σχεδιαστές να κάνουν τη δουλειά τους.

«Διάβασα κάπου ότι πλέον πρέπει να ρωτάς τα μοντέλα αν νιώθουν άνετα με τον τρόπο που ποζάρουν. Αυτό σε περιορίζει πάρα πολύ σαν δημιουργό», εξήγησε ο 84χρονος, διευκρινίζοντας ότι δεν πιστεύει λέξη από όσα λέγονται για τον Τέμπλερ, ο οποίος έχει βρεθεί ξαφνικά στο περιθώριο του κόσμου της μόδας.

Πηγή: protothema.gr

Σχετικά άρθρα