Στον Ιερώνυμο ο Σόιμπλε

Δεκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο θα γίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά την διάρκεια της επίσκεψης του τελευταίου στην Αθήνα. Η συνάντηση των δυο ανδρών προγραμματίζεται να γίνει στην έδρα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Η επίσκεψη του υψηλόβαθμου Γερμανού αξιωματούχου στην ελληνική πρωτεύουσα, ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον κ. Σόιμπλε στις 26 Ιουνίου στο γερμανικό κοινοβούλιο, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του γερμανικού προϋπολογισμού για το 2014.

Η παρουσία του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας -ενός αξιωματούχου με σημαίνοντα ρόλο και λόγο εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης- στην ελληνική πρωτεύουσα αλλά και οι επαφές που θα έχει εδώ αποκτούν βαρύνουσα σημασία, καθώς η γερμανική πολιτική ηγεσία το τελευταίο διάστημα σε κάθε ευκαιρία επιχειρεί να στηρίξει την Ελλάδα και τις προσπάθειες της για την ανάκαμψη της οικονομίας.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών προσκλήθηκε στη χώρα μας από τον Έλληνα ομόλογό του Γιάννη Στουρνάρα, ενώ κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα ο κ. Σόιμπλε θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Στην ατζέντα των επαφών του Γερμανού υπουργού Οικονομικών με τους Αντώνη Σαμαρά και Γιάννη Στουρνάρα θα βρεθούν η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, ενώ αναμένεται να συζητηθεί εκτενώς και το ζήτημα της ανεργίας των νέων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως θα έχει και η συνάντηση του με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε ο ίδιος ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. Μάλιστα, εκείνη την περίοδο ο κ. Ιερώνυμος είχε προγραμματίσει ολιγοήμερη ανάπαυση με αποτέλεσμα, μετά το αίτημα της γερμανικής πλευράς για τη συνάντηση με τον Β.Σόιμπλε, να αναγκαστεί να το αναπροσαρμόσει.

ΠΗΓΗ: www.amen.gr

Σχετικά άρθρα