Σαλάτα με παντζάρια, πορτοκάλι και μήλο

Συστατικά

  • 4 μικρά παντζάρια,
  • 4 διπλές χούφτες (400 γρ.) ανάμικτα φύλλα σαλάτας τεμαχισμένα (ρόκα, μαρουλόφυλλα, σπανάκι…),
  • 2 πορτοκάλια σε φετάκια χωρίς τις μεμβράνες τους,
  • 2 μήλα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φετάκια,
  • 1 φλ. πεκάν (ή καρυδόψιχα) κομμένα στη μέση,
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για άλειμμα,
  • 4 κουταλιές βαλσάμικο ξίδι,
  • αλάτι, πιπέρι.

Βήματα

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.

Ξεπλένετε τα παντζάρια, τα στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί και τα αλείφετε με ελαιόλαδο.

Τα βάζετε σε ένα ταψί και τα ψήνετε στο φούρνο για 45 περίπου λεπτά, γυρίζοντάς τα 2-3 φορές, μέχρι να μαλακώσουν (όταν τα τρυπάτε με πιρούνι να μη βρίσκετε αντίσταση).

Τα βγάζετε από το φούρνο, τα αφήνετε να κρυώσουν λίγο για να τα πιάνετε, τα ξεφλουδίζετε και τα κόβετε σε λεπτές ροδέλες, πάχους ½ εκ, περίπου.

Τα βάζετε σε ένα μπολ. Σε ένα βαζάκι με καπάκι, βάζετε το βαλσάμικο, το ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και ανακινείτε καλά.

Απλώνετε τα φύλλα της σαλάτας σε μια πιατέλα και τα ραντίζετε με το μισό λαδόξιδο.

Βάζετε από πάνω τα παντζάρια, τα πορτοκάλια και τα μήλα.

Σκορπάτε γύρω-γύρω την καρυδόψιχα και τα ραντίζετε με το υπόλοιπο λαδόξιδο.

Πηγή: xrysessyntages.com

Σχετικά άρθρα