Συνάντηση Αρβανιτόπουλου ΟΛΜΕ για την αναδιάρθρωση

Οι μετατάξεις και η διαθεσιμότητα από τις οποίες δεν θα εξαιρεθούν ούτε οι εκπαιδευτικοί αναμένεται να τεθούν στη συνάντηση που ζήτησε ο υπουργός Παιδείας με την ηγεσία της ΟΛΜΕ. Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013 στις 12μμ στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας: “ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Αρβανιτόπουλος προσκάλεσε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ σε συνάντηση, προκειμένου να τους ενημερώσει για τη συμμετοχή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στην αναδιάρθρωση του Δημοσίου Τομέα, μέσα από ένα ολοκληρωμένο και συνολικό σύστημα διαχείρισης προσωπικού (διαθεσιμότητα, μετατάξεις, κλπ).

Στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης είναι να μεταταγούν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση καθηγητές μέσης εκπαίδευσης ειδικοτήτων όπως γυμναστές κλπ, προκειμένου να συμπληρώσουν διδακτικές ώρες και με τον τρόπο αυτό να καλυφθεί ο αριθμός των μετατάξεων.

Στους κόλπους των εκπαιδευτικών επικρατεί δυσφορία προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, σχετικά με την επιστράτευση των καθηγητών κατά τις πρόσφατες πανελλαδικές εξετάσεις. Πλέον, ένα ακόμα μέτωπο εκτιμάται ότι θα ανοίξει αναφορικά με τις μετατάξεις.

Σχετικά άρθρα