Γιατί πρέπει να κάνεις ντους το βράδυ και όχι το πρωί;

Το κλασικό ερώτημα που σε απασχολεί: ποιο είναι το πιο σωστό; Ντους το πρωί, πριν φύγεις για το σχολείο ή τη σχολή ή το βράδυ, προτού κοιμηθείς; Έχεις συζητήσει πολλές φορές το θέμα με τις φίλες σου και οι απόψεις διίστανται!

Υπάρχει σωστό και λάθος σ’ αυτό;

Η επιστήμη μίλησε! Σύμφωνα με έναν αμερικανό δερματολόγο, τον Dr. Samer Jaber, είναι πολύ καλό για το δέρμα σου να κάνεις ντους το βράδυ, ειδικά τους ανοιξιάτικους και τους καλοκαιρινούς μήνες.

Συγκεκριμένα συμβουλεύει: “Αν είσαι όλη μέρα έξω στο δρόμο, μπαινοβγαίνεις σε ΜΜΕ, ιδρώνεις, έχεις έρθει σε επαφή με πολύ κόσμο, καυσαέριο κλπ, τότε πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να κάνεις μπάνιο το βράδυ”.

Έρευνα του Harvard έδειξε μάλιστα ότι το μπάνιο μπορεί να έχει και ευεργετικά αποτελέσματα στον ύπνο! Συγκεκριμένα, το μπάνιο σε χαλαρώνει και στη συνέχεια μπορείς να κοιμηθείς πιο εύκολα και ήρεμα! Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί το μπάνιο αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματός σου και στη συνέχεια σε βοηθάει να ηρεμήσεις και εντέλει σε προετοιμάζει καλύτερα για τον ύπνο!

Βέβαια αν είσαι hardcore πρωινός τύπος, τότε μην εγκαταλείψεις εντελώς τις πρωινές σου συνήθειες διότι το νερό όντως αναζωογονεί και σε ξυπνάει!!!

Ν.Κ.

Με πληροφορίες από seventeen.com

 

 

Σχετικά άρθρα