Νέο εργαλείο αναζήτησης στο Facebook

Το νέο εργαλείο αναζήτησης στο Facebook, Graph Search, που είχε ανακοινωθεί τον Ιανουάριο από τον Mark Zuckerberg, είναι έτοιμο να διατεθεί από σήμερα στους Αμερικανούς χρήστες του κοινωνικού δικτύου.

Μέσω της νέας υπηρεσίας, οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν στα προφίλ των φίλων τους συγκεκριμένες πληροφορίες και λεπτομέρειες που μπορεί να έχουν σχέση με τις συνήθειες και τα ενδιαφέροντά τους, τα χόμπι τους, τον τόπο που μένουν κ.λπ.

Η Graph Search απαντά σε ερωτήσεις, όπως ποιοι είναι οι φίλοι μου στην τάδε πόλη, ποιοι έχουν το τάδε χόμπι, ενώ όσον αφορά στα αποτελέσματα αναζητήσεων που απαιτούνται στοιχεία από το Web, παρέχονται από τη μηχανή αναζήτησης της Microsoft, Bing.

Όσον αφορά στην ιδιωτικότητα των χρηστών, κατά την παρουσίαση της υπηρεσίας είχε γίνει γνωστό πως μόνο το υλικό που έχει την έγκριση του χρήστη να δημοσιεύεται θα είναι προσβάσιμο στις αναζητήσεις και θα εμφανίζεται στα αποτελέσματα.

Η διαθεσιμότητα της υπηρεσίας αναμένεται να ολοκληρωθεί για όλους τους χρήστες που βρίσκονται στις ΗΠΑ εντός των επόμενων εβδομάδων.

ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr

Σχετικά άρθρα