Έληξε το αντηλιακό σου; Πώς θα το καταλάβεις;

Ζούμε σε μια ηλιόλουστη χώρα και κανονικά θα έπρεπε όλοι να φοράμε αντηλιακό καθημερινά, τουλάχιστον στο πρόσωπο! Ποιος το κάνει όμως; Ωστόσο, τώρα που ανοίγει ο καιρός, έχεις αρχίσει να… εκθέτεις στον ήλιο πολλά σημεία του σώματός σου! Δεν κινδυνεύεις μόνο να κοκκινίσεις ή να πάθεις κανένα έγκαυμα στην κυριακάτική σου βόλτα στον ήλιο! Όσο κι αν αισθάνεσαι ότι σε αναζωογονεί, ο ήλιος είναι πολύ βλαβερός για το σώμα σου και το δέρμα σου! Οπότε το αντηλιακό από εδώ και πέρα, δεν πρέπει να λείπει από την καθημερινή σου ρουτίνα!

Πώς θα καταλάβεις αν έχει λήξει το αντηλιακό σου;

Τα αντηλιακά συνήθως δεν έχουν ημερομηνία λήξεως. Αυτό σημαίνει ότι δεν λήγουν; Όχι βέβαια… Αυτό που λένε γιατροί και φαρμακοποιοί είναι ότι ένα αντηλιακό συνήθως κρατάει ένα χρόνο. Οπότε μπορείς ακόμα να χρησιμοποιήσεις το περσινό σου αντηλιακό, σε περίπτωση βέβαια που τότε ήταν καινούριο!

Ποια είναι τα σημάδια που δείχνουν ότι ένα αντηλιακό έχει λήξει; Είναι περίεργη η υφή του ενώ αλλοιώνεται και το άρωμά του. Αν έχεις οποιαδήποτε αμφιβολία γι’αυτά τα δυο, καλό είναι να μην το χρησιμοποιήσεις!

Τι θα γίνει αν βάλεις στο δέρμα σου ληγμένο αντηλιακό;

Ένα ληγμένο αντηλιακό δε θα είναι αποτελεσματικό. Δε θα σε προστατεύσει από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. Οπότε είναι σαν να μην έχεις βάλει αντηλιακό! Και μπορείς άνετα να “καείς” από τον ήλιο!

Παράλληλα, ρισκάρεις να σου προκαλέσει και δερματικές – αλλεργικές αντιδράσεις, καθώς το προϊόν έχει αλλοιωθεί! Οπότε αν δεν ξέρεις πώς βρέθηκε το αντηλιακό στο ντουλάπι του σπιτιού, μην το χρησιμοποιήσεις και αγόρασε καινούριο!

Πώς να αποθηκεύσεις το αντηλιακό;

Για να είναι προστατευμένο και να μη λήξει πριν της ώρας του, το αντηλιακό πρέπει να το φυλάς σε δροσερό και σκιερό μέρος. Αυτό σημαίνει ότι αν το έχεις συνέχεια μαζί σου το καλοκαίρι και εκτίθεται σε ήλιο και ζέστη, μπορεί να αλλοιωθεί και σε πολύ σύντομο διάστημα!

Ν.Κ.

Με πληροφορίες από independent.co.uk.

 

 

Σχετικά άρθρα