Άγριος καβγάς Βενιζέλου-Χριστοδουλοπούλου στη Βουλή (Βίντεο)

Άγριος καβγάς ξέσπασε χτες, Πέμπτη, στη Βουλή, μεταξύ της Τασίας Χριστοδουλοπούλου και του Ευάγγελου Βενιζέλου, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Αφορμή για την αντιπαράθεση μεταξύ της κυβερνητικής πλειοψηφίας και της αντιπολίτευσης στάθηκε η απόφαση να κληθεί ο Πάνος Καμμένος στην επιτροπή για το ζήτημα της ακυρωθείσας συμφωνίας πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία. Ωστόσο, η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας απέκλεισε να κληθούν άλλα πρόσωπα που σχετίζονται με αυτήν την υπόθεση, προκαλώντας την αποχώρηση των βουλευτών της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού, που επέμειναν ότι η Επιτροπή Θεσμών δεν πρέπει να περιοριστεί μόνο στην ακρόαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας αλλά να επεκταθεί και σε πρόσωπα, όπως ο κ. Βασίλης Παπαδόπουλος, πληρεξούσιος της Σαουδικής Αραβίας και στην ακρόαση στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο καβγάς με τον Βενιζέλο

Ακολούθησε έντονος καβγάς της Τασίας Χριστοδουλοπούλου και του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος έξαλλος και χτυπώντας το χέρι του στο τραπέζι φώναζε: «Θα με σέβεστε. Όχι μπλαζέ ύφος σε μένα».

Ο διάλογος

Ευ. Βενιζέλος: Είναι κατάντημα αυτό που κάνετε, να μην περιλαμβάνετε την ακρόαση και άλλων προσώπων! Είναι κατάντημα η παθιασμένη υπεράσπιση του κ. Καμένου από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Τ. Χριστοδουλοπούλου: Τα διαγγέλματα προς τον ελληνικό λαό τελείωσαν! Τελείωσαν κ. Βενιζέλο! Φύγετε!

Ευ. Βενιζέλος: Μη μου λέτε εμένα «φύγετε» (χτυπώντας το χέρι στο έδρανο)

Τ. Χριστοδουλοπούλου: Με απειλείτε; Με απειλείτε;

Ευ. Βενιζέλος: Δεν σε απειλώ! Ζητώ να με σέβεσαι!

Τ. Χριστοδουλοπούλου: Απειλείτε ότι δεν θα συμπράξετε! Ότι αν κάνουμε οτιδήποτε δεν θα συμπράξετε!

Ευ. Βενιζέλος: Δεν σε απειλώ! Αφήστε το μπλαζέ ύφος!

Τ. Χριστοδουλοπούλου: Δεν έχω μπλαζέ ύφος. Είμαι εξοργισμένη! Τι θέλετε άλλο; Βγάλατε το διάγγελμα! Τελειώσαμε!

Ευ. Βενιζέλος: Μην χλευάζετε τον ελληνικό λαό!

Τ. Χριστοδουλοπούλου: Αφήστε ήσυχο τον ελληνικό λαό! Αρκετά τον έχουμε προκαλέσει.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «τέχνασμα» να κληθεί στην Επιτροπή μόνο ο κ. Καμένος, που προσβάλει τον Κανονισμό και το Σύνταγμα και απευθύνθηκε και στα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Εγώ θα αντιδράσω και ελπίζω και τα άλλα κόμματα της μειοψηφίας, όπως πρέπει» τόνισε ο κ. Βενιζέλος και αποχώρησε από τη συνεδρίαση μαζί με τους βουλευτές της ΝΔ και του Ποταμιού.

Τ. Χριστοδουλοπούλου: Εξεταστική εκ του πλαγίου χάριν του θεάματος

Η κ. Χριστοδουλοπούλου επέμεινε να θέσει σε ψηφοφορία μόνο το ζήτημα της ακρόασης του υπουργού Εθνικής Άμυνας επισημαίνοντας ότι Εξεταστική εκ πλαγίως δεν θα κάνει: «Πολιτικά δεν συνεργώ να κάνω εκ του πλαγίου Εξεταστική Επιτροπή προς χάριν του θεάματος».

Σχετικά άρθρα